Klez er historiens værste virus

20.000 eksemplarer af Klez.H bliver fundet hver eneste dag. Det gør den til den værste virus nogensinde. Klez er desuden meget svær at komme af med. Vi viser metoden.

indhold

Klez er nu den værste virus i IT-industriens historie. Det siger sikkerhedseksperter til den engelske nyhedstjeneste BBC. Hver gang der bliver sendt 300 e-mail i verden, bliver der sendt én med Klez.H virussen.

Siden virussen blev opdaget i april måned, har antivirus-firmaet MessageLabs fundet 775.000 eksemplarer af den. Det svarer til hele 20.000 hver eneste dag. Dermed overgår den SirCam virussen, der havde den tidligere rekord.

Klez.H er en klassisk orm, der bruger Microsoft Outlook til at videresende sig selv. Den er imidlertid meget svær at komme af med, da den kan deaktivere antivirus-software.

Klez.H videresender sig selv og bruger den inficerede computers adressekartotek. Det betyder, at andre modtagere får e-mail fra nogen, de kender. Dermed er de ikke så opmærksomme, som de burde være. Virussen bruger også flere forskellige emne-linjer, hvilket gør det endnu sværere at opdage den. Klez inficerer i øvrigt computeren med endnu en virus kaldet W32.ElKern.3326.

Mange antivirus-programmer kan slet ikke fjerne Klez.H, hvilket PC World Online har opdaget. De meddeler godt nok, at det har fundet og fjernet virussen, men scanner man computeren igen, finder og fjerner antivirus-programmet endnu en. Og sådan kan det blive ved.

Det skyldes, at virussen gemmer sig i hukommelsen og bliver ved med at lægge en ny virus ned på harddisken, hver gang man fjerner en.

denne webside kan man læse mere om Klez. Her er der også links til de specielle værktøjer, som F-Secure og Symantec har lavet netop til Klez.

For at fjerne virussen skal man genstarte computeren i fejlsikret tilstand. Derefter skal man fjerne værdien [krn132 - %System%\krn132.exe] i registreringsdatabasen under HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Derefter bør man køre et af de to specielle værktøjer fra F-Secure eller Symantec. Og til sidst scanne med det almindelige antivirus-program, man har.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere