Topnordic skal ud i Europa. Det mener finansmanden Ib Kunøe, efter selskabets overtagelse af ærkerivalen Atea.
– I første omgang ligger det lige for at gå ind i Baltikum. Det er små markeder og burde være noget, som vi kan overskue relativt let. Og så er der selvfølgelig Tyskland, hvor der er kolossale muligheder, siger Ib Kunøe.
Ib Kunøe vil dog ikke sætte dato på en etablering i det tyske.
Planerne ligger dermed klar, efter det ved hurtig indgriben i et aktuelt turbulent aktiemarked lykkedes Ib Kunøe at sikre sig nordisk forhandlerdominans gennem overtagelsen af Atea, hvis stærkeste markeder er Sverige og Finland.
Overtagelsen, der endnu mangler godkendelse af myndighederne, kommer kun få måneder efter Ementor og Topnordic fusionerede.
– Atea var i forvejen sat til salg, og som jeg har forstået det, har der været flere inde i billedet, men vi lever jo i en foranderlig verden, og vi slog til, da der bød sig en mulighed, siger Ib Kunøe, der gennem sit selskab Consolidated Holding har en bestemmende ejerandel i Topnordic.
Offensivt og defensivt
Efter hans opfattelse er købet et perfekt match, der samler tre store forhandlere - en fra hvert af de nordiske lande i et samlet selskab, og netop opnåelsen af regional dominans har været vigtig for Kunøe.
– Overtagelsen af Atea er både offensiv og defensiv. Offensivt er vi nu klart den største spiller på det nordiske marked, og på den måde ikke til at komme uden om, hvis en ny spiller vil ind i regionen. Der er betydelig forskel på at være nummer to og være nummer et, siger han.
Ledelsen skal dog på plads, inden der for alvor skal rykkes mod det store europæiske marked.
– Nu skal vi først og fremmest have fusionen her på plads. Det er vigtigt, at ledelsen kan følge med og er klar til de nye muligheder, siger Ib Kunøe
Nyt navn
Ind til videre kører de tre selskaber videre med deres respektive navne.
Der er ifølge Ib Kunøe ikke truffet endelig beslutning om, hvilket navn den samlede koncerns skal fortsætte under.
– Man kan sige, at Topnordic for første gang rigtigt kan leve op til sit navn, men som tingene står nu, vil det være mest naturligt at lade selskaberne fortsætte med de navne de har. Det er trods alt dem, kunderne kender, siger han.
Med opkøbet er kun de to britiske selskaber SCC og Computa Centre større end Topnordic i Europa. Tyske Bechter ligger lige efter Topnordic.