Ny dansk Microsoft-rådgiver vil åbne Microsoft

Den nyudnævnte Microsoft-rådgiver, it-direktør Henrik Jeberg i Økonomistyrelsen, finder det helt naturligt at deltage i Microsofts nye råd for bedre udveksling af data mellem it-systemer. Han vil især arbejde på mere åbenhed.

Microsoft vil gerne have alverdens forskellige it-systemer til at hænge bedre sammen.

Derfor har virksomheden etableret et globalt råd af kunder, der skal hjælpe Microsoft med at finde ud af, hvor problemerne ligger, og hvad man med fordel kan gøre.

Rådet hedder Interoperability Customer Executive Council og har blandt andet deltagelse af it-direktør i Økonomistyrelsen, Henrik Jeberg.

Han finder det helt naturligt, at en embedsmand fra den danske central-administration påtager sig en rådgivnings-opgave over for verdens største software-virksomhed.

Symbiose

– Det har vi overvejet, som vi altid gør, når vi får den slags tilbud, men realismen er i dag, at vi på en eller anden måde indgår i en symbiose med de leverandører, vi vælger, siger han.

Han mener, at det er i styrelsens egen interesse at have en mand med.

- Så kan vi så tidligt som muligt orientere os om den retning, som Microsoft har på det her område, og det er da også er kærkommen lejlighed til at influere, hvad Microsoft tænker i forhold til produktudvikling, siger Henrik Jeberg.

Han finder det heller ikke underligt, at det er en dansk organisation, der har fået en plads i rådet, der får deltagelse af godt 30 personer fra hele verden.

– Som en af de største Microsoftkunder på forretningssystemer, er der en indbyrdes afhængighed, mellem det vi går og laver, og det Microsoft går og laver, siger it-direktøren.

Microsoftbånd ingen hindring

Henrik Jeberg har selv en fortid i Navision, hvor han i seks år arbejdede med opbygning af Navisions markeder i Frankrig og Asien.

Han sluttede i Navision i 2001 året inden det danske softwareselskab blev solgt til Microsoft for 11 milliarder kroner.

Henrik Jeberg afviser dog, at hans tætte bånd til Microsofts forretningssoftware vil være i vejen for hans kritiske vurdering af produktet.

– Jeg har flyttet mig om på den anden side af bordet og er nu en af de største kunder. Jeg tror nok, at de fleste it-leverandører vil skrive under på, at de hårdeste kunder, det er dem, der selv har siddet på den anden side af bordet tidligere, for de kender betingelserne, den måde man forhandler på og alle tricksene. Så ud fra den betragtning er skatteyderne sikret, at der bliver gjort et godt job med at holde leverandørerne i kort snor og få leveret det man har aftalt, siger han.

Større åbenhed

På det seneste har der været en del debat om anvendelse af åbne dokumentformater inden for den offentlige sektor.

Det er en debat, der især får næring af Microsofts konsekvente lukkethed omkring deres filformater.

Henrik Jeberg ser da også en mulighed for at kunne påvirke Microsoft til større åbenhed.

– Dette initiativ er netop en mulighed for at påvirke, at der kommer endnu bedre muligheder omkring udveksling af data mellem vores forskellige systemer i den offentlige sektor. Jeg sætter mig netop i det her råd for at påvirke, at Microsofts produkter bliver mere åbne. Det er jo det der er hele hensigten, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere