Selv om det går forrygende for Zyxel i de nordiske lande, som det danske datterselskab har forretningsansvaret for, så må selskabet i år alligevel se sig overhalet af et underskud på 12 millioner kroner.
Det skyldes juridisk fnidder, fordi Danmark og Taiwan har vedtaget en dobbelt-beskatningsaftale, der gør det danske selskab til juridisk holdingselskab for Zyxels aktiviteter i hele Europa.
- Og da vi har haft betydelige investeringer på nye markeder, har det ført til, at vi kommer ud med et underskud på 12 millioner kroner, siger administrerende direktør for Zyxel Communications, Peter Max.
Jobeksplosion
Blandt de lande, som Zyxel er gået ind, er Storbritannien, Tjekkiet, Slovakiet og Polen.
Den kraftige ekspansion har også haft indflydelse på antallet af medarbejdere i selskabet, der er gået fra to i 2004 til de nuværende 40, hvor af hovedparten er ansat i den engelske afdeling.
I første omgang er der alene tale om en ren juridisk sammenlægning af de europæiske afdelinger.
De enkelte landechefer refererer - som den nordiske direktør - direkte til ledelsen i Taiwan, men Peter Max kan dog godt forestille sig, at Danmark kan få en mere central betydning i fremtiden også.
– Det er min klare fornemmelse, at vi går med overvejelser om at ændre den europæiske struktur med den vækst, som Zyxel har i Europa, der er vores største marked, siger han.
Han vil dog ikke komme nærmere ind på planerne.
- Det er et skridt i en retning, men vi må vente og se, hvad den præcise retning bliver, siger han.
Nordisk overskud
Zyxel er den største leverandør på det danske routermarked med en markedsandel på lige ved 24 procent.
Det skyldes ikke mindst aftaler med tele- og internetudbydere, der står for halvdelen af Zyxels salg i Danmark.
Zyxel har blandt andet aftaler med Cybercity og Fullrate, hvor Zyxel er eneleverandør af teleudstyr.
Peter Max oplyser, at den del af forretningen, som dækker hans ansvarsområde, har nået et overskud på fem millioner kroner.