Skype hentes ind på eBay-auktioner

Skype-ejeren eBay er på vej til at integrere telefonitjenesten på selskabets net-auktioner. Det sker i et forsøg på at bevise det fornuftige i, at selskabet sidste år købte Skype for 16 milliarder kroner.

Auktionsfirmaet eBay vil integrere net-telefonitjenesten Skype på selskabets amerikanske online auktioner.

Amerikanske eBay købte sidste år den gratis telefonitjeneste Skype af de skandinaviske stiftere Niklas Zennström og Janus Friis for knap 16 milliarder kroner.

Integrationen af Skype og eBays netauktioner skal ifølge Financial Times ses som et skridt i eBays forsøg på at retfærdiggøre købet af Skype.

Kontroversielt køb

Flere analytikere har betegnet eBay-købet som kontroversielt.

De har tvivlet på det økonomiske potentiale i at betale et så stort beløb for et koncept som Skype, der primært er baseret på gratis telefoni via nettet.

Ebay har omvendt argumenteret for, at Skype kan bringe merværdi til selskabets via blandt andet net-auktionerne.

Ifølge eBay-direktør Meg Whitman vil selskabet nu lancere et forsøg med at tilknytte Skype-link til 14 kategorier på det amerikanske auktionssite, så potentielle købere kan kontakte sælgerne direkte via Skype.

Tilsvarende forsøg har været sat i gang på blandt andet den kinesiske version af eBay.

Ebay har tidligere oplyst, at selskabet på længere sigt har en forventning om at kunne opkræve betaling fra sælgere, der ønsker at komme i kontakt med potentielle købere via Skype-tjenesten.




IT-JOB

Gehl Architects ApS

IT Supporter

SporingsGruppen ApS

App-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere