Intels Woodcrest sætter rekord

Dual-Core Intel Xeon 5100 er hurtigst.

De første test af chippen, der hidtil har været kendt under kodenavnet Woodcrest, viser, at Intels chip er hurtigere end både Intels egne dobbeltkernechips og konkurrenten AMD’s. Chippen har fået navnet Dual-Core Intel Xeon 5100.

Det tyske websted Tecchannel har kørt en række benchmarktest på den nye chip, der er rettet mod servere. Testen SPECint_base2000 viser, at 3 GHz-udgaven af den nye chip er 60 procent hurtigere end AMD’s Opteron 254.
Intel oplyser selv, at chippen er 125 procent hurtigere end de tidligere dobbeltkerneudgaver af Xeon-familien.

Chippen er den første 64-bit dobbeltkerneprocessor med Intels nye mikroarkitektur, der hedder Core. Nyt i Xeon 5100 er også en hurtigere forbindelsesvej ud til resten af computeren: En front-side bus (FSB) med klokfrekvens på 1333 MHz. Xeon 5100 er produceret med 65 nanometer-teknologi.

En ny teknologi i Core-arkitekturen er Macrofusion. Den analyserer et programs instruktioner og finder steder, hvor to instruktioner med fordel kan kombineres til en enkelt.

Samtidig med de nye chips lancerer Intel en serverplatform med kodenavnet Bensley. Servere baseret på Bensley kan bruge de nye chips eller Xeon 5000-serien, der kom i marts. Den vil også understøtte fremtidige chips. Bensley giver hver processor i et flerprocessorsystem sin egen bus, hvor tidligere chipsæt har ladt dem deles om bussen.
Xeon 5100-serien ventes officielt lanceret i denne måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere