Dansk Microsoft-fremstød bliver Accenture-ejet

Konsulenthuset Avanade etableres nu i Danmark som et joint venture mellem Microsoft og Accenture. Men det vil ende som et rent Accenture-initiativ, mener koncernchef fra konkurrenten Itera.

I denne uge slår ERP- og CRM-rådgivningsfirmaet Avanade dørene op i danske bygninger i Valby.

Firmaet bliver lanceret som et joint venture mellem it-giganten Microsoft og Accenture. Men i virkeligheden er firmaet et rent Accenture-initiativ.

Det mener Arne Mjøs, som er koncerndirektør i den norske konkurrent Itera Consulting Group, der også er aktiv på det danske marked.

- Accenture har en optionsrettighed til at købe de resterende dele af Avanade op fra Microsoft. De to selskaber startede med at eje lige store dele af Avanade. Men siden har Accenture købt større og større dele op. Derfor er Avanade for mig et rendyrket Accenture-firma, siger Arne Mjøs.

Uændret marked

Avanade startede i Norge i september sidste år, og blev med det samme konkurrent til Itera på markedet for ERP og CRM-relaterede løsninger fra ikke mindst Microsoft.

Det har siden vist sig, at der har været rigelig plads til endnu en aktør inden for tung Microsoft ekspertise på det norske marked, fortæller Arne Mjøs.

- Vi har ikke set noget særligt til dem endnu. Man hørte lidt til dem i begyndelsen og så ebbede det ud. Men det tager også tid at penetrere et nyt marked, siger Arne Mjøs.

Arne Mjøs mener, at det samme vil gøre sig gældende på det danske marked. Avanade er et varemærke som distancerer sig lidt fra Accenture.

Men fordi det er de samme ejere og medarbejdere vil selskabet blive præget af Accenture-kulturen.

Ender på Accentures hænder

Arne Mjøs mener, at Avanade på sigt ender som et rent Accenture firma, fordi firmaet har muligheden for at erhverve optionen fra Microsoft.

Fordelen ved dette er, at Accenture så kan gå ind på markedet med en helt anden tilgang end Accenture har været kendt for før.

Af samme årsag vil de nu prøve at markere sig med Microsofts teknologi, siger Arne Mjøs.

Avanade blev oprettet i år 2000, hvor Microsoft og Accenture ejede hver 50 procent af firmaet.

Men allerede året efter købte Accenture sig til 78 procent af ejerskabet.

Avanade har omkring 3100 ansatte fordelt på afdelinger i Nordamerika, Asien og Europa.

Desuden har firmaet gennem Accenture adgang til et større antal medarbejdere i blandt andet Indien.

Den tidligere Microsoft-mand Lars-Bo Klausen bliver direktør for den danske Avanade-forretning.

Hverken Microsoft eller Accenture har ønsket at medvirke til denne artikel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere