Med egenudviklet software til hjælp har Antipiratgruppen valgt at rette søgelyset mod fildelingstjenesten BitTorrent efter i længere tid at have fokuseret på tjenesten DC++.
Onsdag i sidste uge gik gruppens advokater i samarbejde med fogeden i aktion mod en pirat i København, der gennem længere tid havde distribueret piratkopierede film via BitTorrent.
Advokat Niels Bo Jørgensen fra advokatfirmaet Johan Schlüter overtog lederskabet af Antipiratgruppen fra sin kollega Torben Steffensen for en måned siden.
Nu vil han sætte ind mod BitTorrent.
- Det er blevet et meget udbredt system. Vi kan konstatere, at der er et højt antal brugere på det, og så er vi nødt til gribe ind, fortæller Niels Bo Jørgensen.
Lovlige formål
Bittorrent er en open source-fildelingssoftware, der blev skabt af programmøren Bram Cohen.
Firmaet CacheLogic har tidligere anslået, at Bittorrent står for en tredjedel af al trafik på internettet.
Softwarens fordel er, at den kun giver en lille belastning på serveren, fordi brugerne primært henter filerne fra hinanden.
Derfor bliver Bittorrent også brugt til en række lovlige formål, og senest har firmaet indgået en aftale med filmselskabet Warner Brothers om at gøre 200 film tilgængelige mod betaling.
For Antipiratgruppen udgør BitTorrents succes dog et problem.
- Det er klart, at det er ikke lige så simpelt som DC++, hvor du har en hub og kan se, hvem der er brugere og hvor brugerne kommer fra. Men vi har noget særlig software til at sikre bevis på de her BitTorrent-sites, siger Niels Bo Jørgensen.
Egenudviklet software
En række partnere fra advokatfirmaet Johan Schlüter stiftede sidste år selskabet Dtecnet Software, som nu lever af at udvikle antipirat-software, der blandt andet sælges til Antipiratgruppen.
Ved aktionen onsdag erkendte piraten, at han havde kopieret omkring 600 film.
Digitale kopier blev slettet og fysiske dvd-kopier blev beslaglagt, så de kan blive destrueret.
Piraten kan nu se frem til et erstatningskrav fra Antipiratgruppen.