It-sikkerhed skal komme fra borgerne

Fem gode råd til borgerne, smartcards til den digitale signatur og sygesikringskort med chip. Borgerne står øverst i idekataloget, som skal præge Teknologirådets indsats på it-sikkerheds-området.

Kameralinsen er rettet mod de danske borgere, når aktørerne på it-sikkerheds-området skal stille skarpt på de vigtigste problemer og pege på løsningsforslag.

Det viser resultatet af Teknologirådets ”Workshop om it-sikkerhed”, som løb af stablen onsdag eftermiddag.

Workshoppen er det første it-sikkerhedsinitiativ fra Teknologirådet, efter rådet i begyndelsen af året overtog en række opgaver fra det nu nedlagte IT-Sikkerhedsråd. I den nye konstruktion har Teknologirådet til opgave at tage sig af debatskabende aktiviteter.

Gode råd og signatur

Ifølge de 35 workshopdeltagere er der tre ting, der er vigtigst af alt netop nu, når det gælder it-sikkerhed herhjemme.

Øverst på listen står fem særligt gode råd til borgerne.

Herunder kommer smartcards til den digitale signatur, sygesikringskort med chip, udvikling af bedre it-sikkerheds-standarder, brugerkampagne for børn og barnlige sjæle samt systemadministration som fag og faggruppe.

- Vi har nu et omfattende idekatalog, som vi i høj grad vil dykke ned i og finde inspiration fra, når det skal besluttes, hvilke emner Teknologirådet skal fokusere på i arbejdet med it-sikkerhed, siger projektleder i Teknologirådet, Bjørn Bedsted.

Han mener, at kataloget kan motivere andre organisationer til at sætte ind nye steder på it-sikkerhedsområdet.

Store aktører

Blandt andet Danske Bank, Rigspolitiet, TDC, Kommunernes Landsforening og Finansrådet var repræsenteret på workshoppen, hvor deltagerne prioriterede de væsentligste initiativer, som skal til for at styrke it-sikkerheden i Danmark.

At ”Fem gode råd til borgerne” ender øverst på listen, blev dog bemærket med undren fra enkelte deltagere, som påpegede, at der på it-borger.dk allerede findes 15 af slagsen udarbejdet af det nu nedlagte Rådet for it-sikkerhed.

Bemærkningerne i idekataloget tyder dog på, at der generelt ikke anvendes nok midler på oplysende aktiviteter.

- Netsikker.nu har ikke gennemslagskraft, da der ikke er politisk interesse og midler, lyder det i kataloget.

Her foreslås det blandt andet, at lærere, repræsentanter fra fag- og arbejdsgiverforeninger samt private eller offentlige undervisningskonsulenter skal inddrages i arbejdet.

Idekataloget vil i løbet af torsdag blive lagt ud på www.tekno.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere