Hurtigere Pentium 4-M og Xeon

Intel er klar med endnu hurtigere Pentium 4-processorer til både bærbare og servere. De bærbare kan nu køre 1,8 GHz, mens serverne kan køre 2,4 GHz.

indhold

Intel har lanceret tre nye processorer i serien Pentium 4-M til bærbare computere. Processor-giganten har desuden løftet server-modellen Xeon op på 2,4 GHz.

De tre nye bærbare versioner kører henholdsvis 1,8, 1,5 og 1,4 GHz. I marts måned blev serien Pentium 4-M lanceret i hastighederne 1,6 og 1,7 GHz. Intel lover, at flere end 30 modeller vil komme med de nye processorer.

Den billigste version af processoren skal ifølge Intel gøre det muligt at lave bærbare med Pentium 4 til priser på omkring 13.000 kroner i Danmark. Processoren i sig selv kommer til at koste bare 198 dollars for pc-producenterne. De ekstra 100 MHz i 1,5 GHz modellen koster yderligere 70 dollar, mens pc-producenterne må slippe 637 dollar for den nye topmodel på 1,8 GHz.

Prisen på en 1,7 GHz Pentium 4-M er 508 dollar, mens en 1,6 GHz koster 401 dollar, hvis man køber 1.000. De bærbare versioner af Pentium 4 er dermed stadig langt dyrere end de modeller, der er lavet til stationære computere. Vil man have 2 GHz Pentium 4 i en stationær computer, er prisen nemlig kun cirka 364 dollar.

Intels 0,13 mikron server-processor Xeon er samtidig blevet lanceret i en version på 2,4 GHz. Det betyder, at den kører lige så hurtigt, som Intels hurtigste almindelige Pentium 4. Prisen på den nye processor bliver 615 dollar for pc-producenter, hvilket er cirka 50 dollar mere end prisen på den almindelige 2,4 GHz Pentium 4. I februar blev den processor-serie lanceret i hastigheder på 1,8, 2,0 og 2,2 GHz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere