Japan bygger verdens hurtigste computer

Amerikanerne er slået i en disciplin, der næsten er amerikansk - supercomputere. Og det nye japanske vidunder er fem gange hurtigere end noget, som USA kan præstere.

Indhold

USA er blevet slået af Japan, når det gælder om at lave supercomputere. Det er ellers en disciplin, som USA stort set har ejet altid. Den nye japanske computer er hele fem gange hurtigere end den hurtigste amerikanske computer.

Computeren, der hedder The NEC Earth Simulator, er på størrelse med fire tennisbaner - ja, du læste rigtigt. Ydelsen, som måles i gigaflops - eller milliarder kommatals beregninger pr. sekund, er på hele 35.600. Til sammenligning yder IBM's tidligere topscorer ASCI White sølle 7.226 gigaflops.

Supercomputeren skal bruges til komplicerede modeller, der for eksempel skal forudsige tyfoner og andre ekstreme vejrforhold. Den er så epokegørende, at selv amerikanske virksomheder og forskere har måtte bide i græsset - og købe computertid hos japanerne.

Den japanske regering har brugt fem år og 350-400 millioner dollar på at udvikle computeren sammen med NEC. Den rummer ikke færre end 5.104 processorer. Det er dog færre processorer, end IBM har brugt i ASCI White. Den rummer flere end 7.000 processorer, og alligevel når den slet ikke i nærheden af NEC Earth Simulator.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere