Fusionstelefon på vej

UMA-telefonen er på vej på markedet. Det betyder, at virksomhederne vil kunne spare en dyr IP-telefon til hver medarbejder.

UMA-telefonen er på vej på markedet. Det betyder, at virksomhederne vil kunne spare en dyr IP-telefon til hver medarbejder.

If it can go wireless, it will.

Den forudsigelse kommer nu også til at gælde IP-telefoni, efter at de første UMA-baserede telefoner så småt er begyndt at dukke op i almindelig handel.

Bag den kryptiske trebogstavsforkortelse gemmer sig en ny type telefoni, der kan gøre livet lettere og billigere for virksomhedernes telefoniansvarlige. UMA – unlicensed mobile access – gør den gammeldags bordtelefon fuldstændig overflødig, fordi teknologien gør det muligt for telefonen at hoppe frem og tilbage mellem forskellige typer net. Det betyder, at telefonen er en GSM-telefon, når brugeren er ude af huset, mens den forvandler sig til en trådløs IP-telefon, når den er i nærheden af virksomhedens trådløse net.

Dermed kan virksomhederne spare på den dyre mobiltakst, ligesom de kan spare en telefon væk hos de medarbejdere, der i dag har både fastnet- og mobiltelefon – og endda nyde godt af, at telefonen også kan bruges som IP-telefon hjemme hos medarbejdere med trådløse net.

Ved 3GSM-messen i Barcelona i februar lancerede Nokia sit bud på en sådan telefon. Computerworld har tidligere kunnet berette, at praktisk talt alle større ­mobilproducenter har store planer for UMA-­teknologien. Og tele­analytikere har udtrykt store forventninger til teknologiens udbredelse – især blandt virksomheder der vil afskaffe fastnetelefonerne uden at blive kvalt af dyre mobilregninger.

Giganternes teknologi

Umiddelbart er UMA-teknologien dog en forholdsvis kompleks affære, fordi nummeret gerne skal følge telefonen, uanset om det er en mobiltelefon eller en IP-telefon.

I Storbritannien har British Telecom allerede lanceret et UMA-abonnement, mens Telia i Danmark tester en lignende løsning, som forventes på markedet i løbet af 2006. Hvordan produktet i sin endelige form kommer til at se ud, er endnu uvist. Dog er det givet, at UMA kræver et så komplekst samspil mellem bredbånd, IP-telefoni og mobiltelefoni, at kun de store leverandører af teleydelser, der leverer alle tre ting, kan være med, når UMA-toget ruller fra perronen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere