Nyt selskab tilbyder IP-telefoni via el-nettet

Et nyt dansk teleselskab vil levere IP-telefoni via elnettet. Dermed kan selv kunder uden internet få IP-telefoni og dermed skære telefonregningen voldsomt ned.

Et nyt dansk teleselskab, Tele Nordvest, vil levere IP-telefoni via elnettet.

Det betyder, at selv borgere uden internet og uden en telefonforbindelse nu kan få billig IP-telefoni.

Alt de behøver er et almindeligt el-stik (220 volt) og så den nye boks fra teleselskabet. Når boksen er koblet til et el-stik, kan man koble sin almindelige telefon til boksen og kort efter vil der være klartone.

Gennembrudet kom aldrig

Tilbuddet kommer, efter at almindeligt internet via elnettet aldrig helt har fået det gennembrud, som mange ellers forventede i slutningen af 1990'erne.

Tele Nordvest understreger dog, at selskabet ikke har planer om at lancere rigtig internet via elnettet - kun IP-telefoni.

Alligevel vurderer selskabet, at kundepotentialet er enormt. For når alt der behøves for at få den nye IP-telefoni er elektricitet indlagt i boligen, er samtlige danske husstande potentielle kunder.

Enormt potentiale

- Kundepotentialet er kæmpe stort. Nu kan vi levere IP-telefoni til alle danske husstande uanset, om de har bredbånd i forvejen eller overhovedet kan få det. Dermed vil vi også få en konkurrencefordel i forhold til kunderne på landet og andre steder, hvor de traditionelle teleselskaber ikke vil levere bredbånd, siger direktøren for det nye selskab, Søren Nüdt.

Han mener, at selskabets nye produkt vil gøre det attraktivt for kunder uden internet eller telefon at få IP-telefoni.

- Med vores produkt behøver folk kun at betale for selve IP-telefon-abonnementet - de behøver ikke at betale for en almindelig telefonforbindelse, ligesom de heller ikke skal betale for en internetforbindelse, ­sådan som det ellers kræves med andre slags IP-telefoni. Adgangen til vores servere går via elnettet, og adgangen til elnettet har kunderne allerede betalt for på deres elregning, siger Søren Nüdt.

Lavfrekvente signaler

Han forklarer, at IP-telefoni via elnettet virker på den måde, at samtalerne sendes som lavfrekvente signaler gennem elnettets kobber-forbindelser og samles op i centrale knudepunkter i elnettet, typisk i nærheden af transformerstationer eller elværkerne.

Her omformes signalerne i særlige servere og ledes videre via fiberforbindelser til de traditionelle tele- og internet.

Det er også i disse servere, at eventuelle samtaler mellem to Tele Nordvest-kunder på elnettet udveksles.

Boksen, som kunderne skal sætte til elnettet, og som indeholder et almindeligt 3-polet telefonstik, får selv leveret strøm direkte fra elnettet igennem det samme stik, som telefonien går igennem.

Der er altså kun et stik, som hr. og fru Jensen skal sætte i væggen, før de kan sætte telefonen i boksen og løfte røret for IP-telefonien.

Ingen samtale samtidig med støvsugningen

Søren Nüdt fortæller dog, at der er én ulempe ved den nye IP-boks til elnettet.

- Man kan ikke tale i telefon via boksen, hvis man samtidig bruger sin elpisker, boremaskine, støvsuger eller andre apparater som indeholder elektriske motorer med høj effekt. De vil nemlig typisk producere så meget elektrisk støj, at IP-telefoni-signalet bliver forvrænget og samtalerne vil blive afbrudt, siger han.

Tele Nordvest vil hen af vejen udvide viften af telefoni-tilbud til også at omfatte mobil-telefoni.

- Vi regner med også at lancere mobil-telefoni i løbet af et år til halvandet. På baggrund af vores aftaler med elselskaberne om at benytte deres net til distribution af data, fik vi den ide, at udvikle en mobilboks og mobilsender, som vi vil sætte i toppen af elselskabernes højspændingsmaster, siger Søren Nüdt.

Fra disse høje master kan senderne dække store områder og samtidig benytte højspændingskablerne til at sende samtalerne videre til de andre mobilsendere eller til fastnet-kunderne via selskabets servere.

- På den måde kan vi hurtigt få en meget stor dækning især i land- og industriområder, hvor der er mange højspændingsmaster, siger Søren Nüdt.

Tele Nordvest begynder at levere det nye produkt allerede 1. april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere