It-leverandøren NNIT i Novo-koncernen åbner udviklingscentre i Kina og Tjekkiet for at sikre de nødvendige medarbejdere og kompetencer til fortsat vækst.
Udviklingscentrene skal beskæftige sig med at løse opgaver for NNIT inden for primært SAP-, Oracle- og Microsoft-teknologier.
Nye udviklingscentre
- Vores vækst afhænger af, at vi hele tiden har de rigtige medarbejdere. De nye udviklingscentre skal sikre os kompetencer, som det i øjeblikket er svært at tiltrække i Danmark, siger administrerende direktør Torben Skriver Frandsen, NNIT.
NNIT har de seneste tre år placeret en del af selskabets udviklingsopgaver i lande som Pakistan og Indien.
Nu tager selskabet imidlertid næste skridt med egne centre i udlandet.
- Vi begynder i et omfang, som er styrbart, og når konceptet på et tidspunkt kører pålideligt, så eskalerer vi det i det omfang, som efterspørgslen på markedet kræver, siger Torben Skriver Frandsen.
De to centre etableres i løbet af foråret og får i første omgang 20 ansatte.
I Tjekkiet bliver det primært et SAP-udviklingscenter, mens udviklingsafdelingen i Kina skal beskæftige sig med udvikling til Microsofts og Oracles platforme.
Flere pharma-kunder
NNIT øgede i 2005 omsætningen med 11 procent til 890 millioner kroner.
Overskuddet faldt imidlertid til 71 millioner kroner, fordi der blandt andet blev udstedt medarbejderaktier.
Det sker hvert femte år til en for medarbejderne fordelagtig kurs, som selskabet udligner i forhold til markedsværdien.
Den øgede omsætning i NNIT skyldes primært nye kunder i Skandinavien og Sydeuropa inden for pharma-sektoren, hvor NNIT som del af Novo-koncernen har sit kerneområde.
Antallet af pharma-kunder er øget fra 16 til 30 i løbet af 2005.
Samtidig er der på det danske marked landet nye kunder i den offentlige sektor. Blandt andet har NNIT stået for IT- og Telestyrelsens digitalisering af Statstidende.
Ifølge Torben Skriver Frandsens har NNIT i de to første måneder af 2006 klaret sig 25 procent bedre end i samme periode sidste år.
På årsplan er forventningen en vækst i både omsætning og indtjeningen på mellem fem og 15 procent i 2006, hvor selskabet i det bedste scenarium runder en milliard kroner i omsætning.