24-årig tjener millioner på at spille computer

Han er verdens bedste computerspiller og har sin egen serie af mus, tastaturer og grafikkort. Computerworld har mødt Jonathan ”Fatal1ty” Wendel, der både er et varemærke og en millionforretning.

HANNOVER: 24-årige Jonathan Wendel ligner enhver anden yngre deltager på it-messen CeBIT, hvor gangene er fyldt med det seneste it-isenkram og fladskærme står i kø for at blære sig med flot 3D-grafik.

Men til forskel fra de fleste andre kan Jonathan Wendel se sit eget tilnavn ”Fatal1ty” på de mus, tastaturer, grafikkort, bundkort og headset, der præger flere af messens haller.

Jonathan Wendel er verdens bedste computerspiller, tilnavnet ”Fatal1ty” er et registreret varemærke, og han har optrådt på CNN, i programmet 60 Minutes og står snart foran en optræden i talkshowet Jay Leno.

Sælger sit navn

En kold dag i marts på CeBIT må han dog tage til takke med Computerworlds danske udsendte.

- Jeg begyndte som professionel computerspiller i 1999, men blev træt af at blive sponsoreret. Jeg ville hellere indgå partnerskaber og skabte mit eget varemærke og logo i 2002, fortæller Jonathan Wendel.

Interviewet foregår på en stor messestand tilhørende Creative, som er en af fire it-producenter, der siden har købt retten til at bruge Fatal1ty-navnet af Fatal1ty Inc. – et firma stiftet og ejet af Jonathan Wendel.

Det har været med til at gøre den 24-årige amerikaner til ikke bare verdens bedste til at spille computer, men også den rigeste.

Sælger sit navn

- Jeg kan kun fortælle dig om mine turneringsgevinster, hvor jeg sidste år vandt 230.000 dollar (1,4 millioner kroner, red.). Men Fatal1ty-varemærket klarer sig meget, meget godt, siger Jonathan Wendel med et smil.

Hans forretningspartner, der er tilstede under hele interviewet, nøjes med at nikke.

Jonathan Wendel vurderer, at han i løbet af sin karriere – hvor han er blevet verdensmester seks gange – har vundet mere end tre millioner kroner. Senest blev det til næsten en million kroner ved en turnering i november.

Ud over selv at designe eksempelvis de mus, som bærer hans navn, er Jonathan Wendel samtidig en fortaler for computerspil som en sportsgren.

Og han er ikke bleg for at sammenligne sig selv med Tony Hawk, der løftede skateboarding fra undergrund til respekteret mainstream.

Spil er sport

Hans fortid som topatlet inden for en række sportsgrene taler samtidig imod mulige fordomme om computerspillere som fedladne nørder.

Ifølge Jonathan Wendel er konkurrencementaliteten og den gode fysik med til at skabe en god computerspiller.

- Jeg har altid stræbt efter at blive en atlet og en stjerne. Det endte så med at blive inden for computerspil.

Jonathan Wendel vurderer, at der er flere hundrede professionelle computerspillere på verdensplan, men at kun omkring 30 til 50 af dem tjener virkeligt gode penge. Ingen af dem dog så mange som Fatal1ty.

Der er flere penge at hente på årets CeBIT-messe, hvor 250 spillere kæmper om en samlet præmiesum på 100.000 amerikanske dollar – omkring 626.000 kroner – i en turnering sponsoreret af Samsung.

Relevante link

Fatal1tys hjemmeside

World Cyber Games 2006 Samsung Euro Championship




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere