Britiske Gary McKinnon frygter at blive sendt i isolation på Guantanamo Bay-militærbasen eller 30 år i fængsel, hvis han som krævet bliver udleveret til retsforfølgelse i USA.
Derfor har hans forsvarer krævet en garanti for, at USA's særlige antiterror-love ikke vil blive brugt mod Gary McKinnon, som er anklaget for at hacket sig ind i 97 computersystemer hos blandt andet Pentagon og NASA.
Ifølge nyhedstjenesten The Register tilbød den amerikanske ambassade at skrive et brev, som kan hjælpe med at undgå konsekvenserne af den amerikanske antiterror-lovgivning.
Ikke meget værd
Men sådan et brev er ikke meget værd, uden præsident George W. Bushs underskrift, hævder britens forsvarer.
- Vi mener, at det er utilstrækkeligt, fordi den eneste, der kan bestemme det, er præsidenten, så det er nødt til at komme fra præsidenten selv, siger advokat Karen Todner til The Register.
Gary McKinnon har tidligere udtalt, at han hackede sig ind i systemerne for at finde oplysninger om det amerikanske militærs kontakt med rumvæsner.
Delvist et politisk motiv
Senere angreb havde dog delvist, hvad der kan ses som et politisk motiv, nemlig at finde beviser for mistænkelige gerninger fra den amerikanske regering i kølvandet på terrorangrebet 11. september 2001.
Efter anholdelsen har Gary McKinnon udtalt til britiske medier, at han var rystet over den ringe sikkerhed i it-systemerne hos Pentagon.
For at kunne blive retsforfulgt i USA, skal de britiske myndigheder imidlertid afgøre, at de vil udlevere ham.
Selvom de to lande har en udleveringsaftale forsøger forsvarsadvokater at så tvivl om dens gyldighed med henvisning til, at den hælder for meget til USA's fordel, skriver The Register.