Licenskontor har mobil-sortseere i søgelyset

Det britiske licenskontor overvejer at involvere mobilselskaberne i bestræbelserne på at opkræve licenser hos de kunder, der ser tv på mobiltelefonen uden en gyldig tv-licens.

Britiske mobilkunder slipper ikke for at betale licens, selvom de ikke ejer et tv, hvis de i stedet ser følger fodboldkampe live på mobiltelefonen.

Det britiske licenskontor, TV Licensing, oplyser til BBC, som financieres af de britiske licensbetalere, at mobilkunderne er i søgelyset.

- De fleste, der ser tv på en pc eller en mobiltelefon ejer også et tv og er allerede dækket af en licens. Men dem, der eksempelvis kun bruger deres pc til at se tv, skal sørge for at få den rigtige licens, siger en talsmand for TV Licensing til BBC.

Dækker mere generelt end de danske

De britiske licensregler dækker mere generelt over begrebet modtagelse af tv-udsendelser end de danske.

De danske regler er tilknyttet udstyr, der kan modtage jordbaserede tv- og radiosignaler, hvor det ifølge de britiske regler er mere afgørende, at udstyret gør det muligt at se udsendelserne.

Derfor dækker reglerne også tv-udsendelser, der streames via internettet eller mobilnettet.

Til gengæld er det kun udsendelser, der sendes samtidig på en licenspligtig kanal, som kræver en licens.

On-Demand-tjenester, hvor brugerne selv vælger at se udsendelser forskudt, er således ikke omfattet af de britiske regler.

TV Licensing fanger ifølge avisen The Times over 1.000 sortseere hver dag, hvor bøden er op til 11.000 kroner.

Licenskontoret får allerede kundeoplysninger fra pc-forhandlere og har også kontakt til mobilselskaber og -forhandlere.

- Vi har en database med over 28 millioner adresser, som viser os, hvem der har og ikke har en gyldig licens. Vi har allerede fanget folk, der ser tv på deres pc, siger TV Licensings talsmand til BBC.

En husstandslicens koster i Storbritannien knap 1.400 kroner om året, mens en farve-tv-licens i Danmark koster 2.090 kroner årligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere