Bluetooth i videokameraet

Sony har altid mange pudsige ting med på CeBIT, og i år var ingen undtagelse. Har du måske nogensinde savnet en Bluetooth-chip i et digitalt videokamera? Vi har haft kameraet i hænderne og afprøvet Bluetooth-teknologien ved at sende billeder med e-mail via en mobiltelefon. Der skal ærlig talt mere til at imponere os...

Kamera med Bluetooth

Sony DCR-TRV50
Hannover: Sony DCR-IP55 og DCR-TRV50 er digitale videokameraer, der begge er udstyret med Bluetooth. Selvom det lyder meget avanceret, er anvendeligheden begrænset. Den første tanke, nemlig at chippen giver adgang til at transmittere et videosignal trådløst til eksempelvis en pc med bredbånds­opkobling, holder nemlig ikke vand.

Derimod skal Bluetooth i dette tilfælde bruges, når man har omdannet det lille LCD-display i kameraet til et mailprogram eller en webbrowser. Forbindelsen til internettet opnås ved at parre kameraet med en mobiltelefon, der også understøtter Bluetooth.

Vi prøvede funktionen på Sonys CeBIT-stand, og præstationerne var desværre ikke imponerende. Grundlæggende er forbindelsen til nettet for langsom til at overføre billeder eller video, selv om mobiltelefonen har en GPRS-forbindelse til nettet.

Det er ellers netop billeder og video, der giver Bluetooth-chippen mening: Det er muligt at sende still-billeder eller videosekvenser af op til 15 sekunders varighed i MPEG2-format.

Ringe browser

Kvaliteten af et videoklip er i orden, men selv det fem sekunder lange videoklip på 439 kilobyte, som vi fik lavet, tog adskillige minutter at få afsendt som e-mail via mobiltelefonens GPRS-forbindelse.

Browseren viste sig ude af stand til at vise nogle af de hjemmesider, vi ønskede at få demonstreret, herunder www.computerworld.dk og www.jp.dk. Problemet synes at være, at den lille Sony-browser hverken understøtter frames eller helt almindelige tabeller på en hjemmeside.

Efter at have downloadet logoet i øverste venstre hjørne af browseren går det galt, og kameraet viser kun menuerne i venstre side - og ikke den tekst eller de artikler, der er mest interessante ved den type hjemmesider.

E-mail-funktionen virkede tilsyneladende udmærket, men i mange tilfælde vil det være hurtigere at bearbejde, læse eller skrive e-mails på selve mobiltelefonen, frem for at skulle manøvrere sig frem igennem bogstaverne på displayet, som dog er berøringsfølsomt (touchscreen).

Sony lancerer i løbet af foråret fire modeller af digitale videokameraer med Bluetooth-chip. Foreløbig synes funktionen mest oplagt som legetøj. Det billigste Bluetooth-videokamera kommer til at koste 2.000 euro - omkring 15.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere