Biometri skal øge den fælles sikkerhed

Tema: Behovet for sikkerhed stiger støt, hvad enten det drejer sig om lufthavne og flytrafik eller blot det kommende fodbold-VM. Biometriske løsninger hjælper. Men registrering af biometriske egenskaber kan alligevel ikke stå alene.

Behovet for øget sikkerhed vokser eksplosivt, og den højteknologiske udviklingen er i højeste gear.

Biometri kan være det supplement, der sammen med allerede brugte teknologier kan øge den fælles sikkerhed.

Det gælder, hvad enten man taler om lufthavne og flytrafik eller om fodboldkampe.

Sammen med video

De fleste mennesker har allerede accepteret, at det kan tage timer, fra man checker ind i en lufthavn, til man kan gå ombord i sit fly.

Men det kan vel tænkes, at fremtiden vil byde på endnu mere ventetid.

– Det handler vel grundlæggende om at sikre, at den person der checker ind, også er den, der stiger ombord i flyet. Og det tager tid. Det handler om at opnå en fælles forståelse af, at øget sikkerhed kan komme til at koste tid, siger Lars Toft, der er salgschef i Steria.

It-virksomheden Steria sidder med i det biometriske udvalg under IT-Brancheforeningen og leverer biometriske løsninger i mere end 20 europæiske lande.

Lars Toft understreger, at der allerede nu bliver taget et hobetal af billeder, når man som kommende passager bevæger sig rundt i en lufthavn, men at det jo ikke er noget, som ret mange spekulerer over.

Tanken er ikke fjern, at de mange billeder kunne kombineres med, at rejsende afgiver deres fingeraftryk, eller at der bliver foretaget en ansigstscanning.

Et supplement

Lars Toft erkender at biometri ikke er det entydige svar på alle sikkerhedsproblemer.

– Fingeraftryk kan også omgås. Hvis man for eksempel har arbejdet med ler hele dagen, så er der ikke meget at se på fingerspidserne. Det handler om både at gå med livrem og seler. De enkelte teknologier kan ikke stå alene, siger han.

I samme tempo som der bliver udviklet nye metoder og teknologier til at fastslå, at folk er, hvem de udgiver sig for at være, vil der være nogen, der forsøger at snyde uden om.

– Vi lever i et dynamisk samfund, og det er nødvendigt at følge med udviklingen. I gamle dage skrev man under med blæk, og kunne efterlade sin cykel uden at låse den, men sådan er det ikke længere, siger han.

VM i fodbold

Som Computerworld kunne fortælle i efteråret 2005, vil der blive taget biometriske løsninger i brug, når bolden bliver givet op til verdensmesterskaberne i fodbold i Tyskland til sommer.

Der vil foregå en registrering af potentielle ballademagere for at sikre, at afviklingen af turneringen kan foregå så sikkert som muligt.

Der vil være tale om en kombination at video og fingeraftryk, som vil gøre det nemmere at standse problemerne, inden de opstår, eller nemmere at finde frem til synderne efter skaden er sket.

Naturlig skepsis

Der er ifølge Lars Toft ikke noget at sige til, at folk er
forbeholdne over, hvad det er for nogle oplysninger, der bliver registreret.

Derfor mener han, at det handler om finde frem til de områder, hvor biometrien kan være med til sikre den fælles sikkerhed, og hvor befolkningen synes, at registreringen er acceptabel, og betragter den
som beskyttelse og ikke fornærmelse.

Lars Toft mener, at det må være op til myndighederne at gå forrest.

– Selvom det måske er, at trække det skarpt op, så viser situationen og udviklingen lige nu, at det må være vigtigt at sikre, at folk har fredelige hensigter. Der er vel ikke er noget at være bekymret for, hvis man ikke har gjort noget galt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere