SAS dropper mobilsamtaler på fly

Flyselskabet SAS har droppet planerne om at gøre det muligt at ringe i mobiltelefon under flyveturen, selv om flere konkurrenter går den vej. Kunderne synes, det er for dyrt.

Flere flyselskaber arbejder på at gøre det muligt at bruge mobiltelefonen under flyveturen, men det gælder ikke SAS, som har droppet de planer.

Det nordiske flyselskab gav området en gennemgang sidste år, men fandt frem til, at det ville blive for dyrt. Det skriver den svenske udgave af Computerworld.

SAS kom frem til en minutpris på mellem 19 og 26 svenske kroner.

40 procent af de adspurgte kunder i undersøgelse var interesserede, men det faldt til 13 procent, da de hørte prisen.

Herudover har SAS haft overvejelser om støjniveauet i fly, som efterhånden er et af de få områder, hvor man ikke risikerer at blive offer for en højlydt og langstrakt mobilsamtale.

- Når vi spurgte kunderne, havde de meget klare meninger. Det var enten sort eller hvidt. Enten sagde de nej eller også var det selvklart, siger produktchef Peter Söderlund fra SAS til Computersweden.

Flyselskabet har nu tænkt sig at følge udviklingen nøje på området, hvor blandt andet Ryanair, British Midland og Tap Portugal har besluttet sig for at indføre mobilsamtaler i 10 kilometers højde.

SAS tilbyder i dag trådløst bredbånd på flere af selskabets langdistanceruter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere