Lille dansk firma har succes med lavpris-CRM

Et lille dansk firma har taget kampen op mod de store med en "svine-simpel" hosted CRM-løsning til en billig penge. Et par store virksomheder er allerede blandt kunderne.

Det behøves ikke at koste en herregård at systematisere kundekontakterne med CRM.

Med priser ned til 50 kroner om måneden per bruger tager det lille danske firma b2bCRM kampen op mod mægtige udenlandske konkurrenter inden for hosted CRM.

– Vi er inspireret af Salesforce, som er et udmærket system, men som næsten kan for meget. Vi syntes, at der var behov for en løsning, der er svine-simpel, så at sige, lyder det fra Jørgen Rode, direktør og partner i b2bCRM.

En ottende-del af prisen

Amerikanske Salesforce har haft stor succes med at tilbyde CRM-løsninger via nettet, der er billigere end de traditionelle løsninger fra Siebel og SuperOffice.

Men b2bCRM underbyder med priser, der er otte gange lavere end hos Salesforce.

Siden lanceringen i november selskabet fået godt 30 kunder og 300 brugere.

Målet var tusind brugere i løbet af 2006, men fortsætter den nuværende vækst, bliver det tal rundet allerede inden sommerferien, vurderer Jørgen Rode.

Afløser excel-ark

Firmaets hidtil største kunde er BDO ScanRevision, der er Danmarks femtestørste revisionsfirma med i alt 750 medarbejdere.

Her er man i disse dage ved at tage et CRM-system i brug for første gang.

– Løsningen passede til det stadie, vi er på nu. Vi havde brug for at komme hurtigt i gang med noget, der var enkelt og billigt, og få os nogle erfaringer, siger Ole Jensen, salgs- og markedsføringsmanager hos BDO ScanRevision.

I mange år har reviserne hos BDO klaret CRM-opgaverne med excel-ark og lignende, men da salgsindsatsen sidste år blev skruet voldsomt op, blev antallet af kontakter med potentielle kunder så stort, at det var nødvendigt med en dedikeret CRM-løsning.

– Samtidig sidder de medarbejdere, der bearbejder ikke-kunder, fordelt i vores 27 kontorer landet rundt, så der var behov for at kunne koordinere indsatsen, siger Ole Jensen.

Klar til eksport

Hos b2bCRM, der har tre medarbejdere, er ambitionerne store.

Med tiden skal hele verden indtages, og med hostede løsninger, også kendt som ASP, er behovet for installation og løbende opdateringer elimineret.

– ASP-løsninger åbner op for fantastiske muligheder, for det er hurtigt og nemt at sælge til hele verden. Det eneste, kunden har brug for, er et link og et brugernavn, siger Jørgen Rode.

Han har indtil videre fået et par kunder i Sverige og Norge og forhandler lige nu med et engelsk it-konsulenthus, der vil tage produktet med i dets portefølje.

Kimen til b2bCRM's produkter blev lagt, da moderselskabet Teamlink for nogle år tilbage udviklede en lille applikation til deling af information mellem firmaets medarbejdere.

Siden besluttede Teamlink at videreudvikle det til et salgbart produkt, der i november 2005 blev lagt over i datterselskabet b2bCRM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere