Danske udviklere bag otte spil på en weekend

Omkring 40 spiludviklere mødtes i weekenden for at skabe otte spil på mindre end tre døgn. Studerende fra ITU slog nogle af branchens mest professionelle folk med et spil med et viskelæder.

Lynudvikling af computerspil stod på dagsordenen, da omkring 40 spiludviklere fra primært Danmark i weekenden mødtes til arrangementet Nordic Game Jam på IT-Universitetet i København.

Blandt de deltagende var professionelle spiludviklere fra Danmarks største spilfirmaer IO Interactive og Deadline Games, men det var studerende fra ITU, som løb med den endelige sejr.

Bag arrangementet stod netværksorganisationen Diginet Øresund sammen med foreningen IGDA og spilfirmaet Over The Edge.

Dansk udviklingsværktøj

Over The Edge havde stillet sit udviklingsværktøj Unity til rådighed, så deltagerne hurtigt kunne skabe fungerende prototyper på 3D-spil.

- Det var meget forskelligt, hvad folk nåede, men ud af otte spil var der rent faktisk otte sjove spil. De fungerede alle sammen, fortæller administrerende direktør David Helgason.

Formålet med Nordic Game Jam var først og fremmest at styrke netværket blandt spiludviklere i Øresundsregionen.

Men samtidig skulle det også sætte fokus på de centrale elementer i spiludviklingen i en tid, hvor udviklingen af et spil i topklasse - også betegnet AAA - nemt løber op i flere år og et samlet budget på over 50 millioner kroner.

- Det er vigtigt at holde fast i det kreative element. Det kan godt være, at det bliver til kæmpe projekter, men det startede med nogle kreative mennesker med sjove talenter. Nogle af spillene bliver så til AAA-spil, mens andre bliver til mobilspil, siger David Helgason.

Til arrangementet var der flest programmører, nogle grafikere og en enkelt lydmand.

Nyt arrangement

Allerede nu er der dog planer om et nyt arrangement. Det fortæller Gorm Lai, som er med til at organisere den danske afdeling af IGDA, en international forening for spiludviklere.

- Vi har gjort det for at stimulere spiludviklingen i området, så det har handlet om at få folk til at mødes. Det er ikke, fordi man søger nyt job, men det kan være sjovt at møde helt andre mennesker, siger Gorm Lai, der til daglig er programmør hos Deadline Games.

Også DR var med til arrangementet, da public service-stationen hele tiden overvejer sin strategi for spil på nettet. DR overvejer nu at lægge finpudsede udgaver af de otte spil på sin hjemmeside.

Christian Badse fra DR var ligeledes med i et dommerpanel, der kårede spillet Pen And Paper til arrangementets bedste.

Centralt i spillet er et viskelæder, som den ene spiller bruger til at viske brikker ud med, mens den anden spiller forsøger at guide dem på plads.

Spillet blev skabt af de studerende Bo Jensen, Thorvald Kingbo, Simon Larsen og Frank Wisnes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere