Danske Dangaard vil rykke globalt

Efter at have sat sig tungt på mobildistribution i Europa vil Dangaard Telecom nu fortsætte væksten i Afrika, Indien og Østeuropa på én gang.

Verdens andenstørste distributør af mobiltelefoner og tilbehør, Dangaard Telecom i Padborg, buldrer fortsat frem.

– Vi vil være verdens største, og der er ikke langt op til nummer et. Hvis vi fortsætter med at vokse med denne fart, overhaler vi ham på et år eller to, siger administrerende direktør Steen F. Pedersen.

Seneste årsregnskab, der netop er blevet offentliggjort, viser en omsætning, der voksede med en femtedel til 11,5 milliarder kroner, mens overskuddet blev på 134 millioner kroner.

Afrika bobler

Nu skal væksten fortsætte uden for Vesteuropas grænser.

I løbet af 2005 er Dangaard rykket ind i Polen og Dubai for at etablere brohoveder til nye lovende markeder i Østeuropa, Indien og Afrika.

– Afrika er begyndt at boble. Det vil ikke vokse så hurtigt som Kina og Indien, men vi tror på, at Centralafrika i løbet af to år vil blive et kolossalt spændende marked. Mobiltelefoni vil snart erstatte fastnet fuldstændigt, siger Steen F. Pedersen.

Derefter hedder næste skridt i det globale erobringstogt Asien, hvor Dangaard er gået på jagt efter det rigtige sted at etablere sig. Men selvom Kina er et vigtigt marked, har Dangaard foreløbigt valgt at holde sig helt uden for Folkerepublikken.

– Der er store muligheder i Kina, men det er for vanskeligt inden for vores område. Landet er stadig meget lukket, og det kræver kolossal støtte fra lokale spillere at få succes, siger direktøren.

Telefonerne stiller større krav

Selvom 2005 i høj grad har handlet om at få godt fat på markedet uden for Vesteuropa, voksede Dangaard også på lokalmarkedet, selvom det efterhånden er godt mættet.

Hemmeligheden har været stigende krav til mobildistributørerne, i takt med at telefonerne bliver mere avancerede, lyder det fra Dangaard.

Overgangen til PDA'er og smartphones betyder nemlig, at det er nødvendigt at råde over en række ingeniører, der kan tilpasse og certificere telefonerne til hvert enkelt mobilnet.

– Derfor er det blevet svært for de små spillere på markedet. Vi har den klare fordel, at vi har en stor, international organisation, forklarer Steen F. Pedersen.

Dangard har knap tusind medarbejdere i 14 lande – heraf 300 i Danmark – men der er dog langt op til monopollignende tilstande. Firmaet sidder på to procent af verdensmarkedet, hvor der årligt sælges op mod 800 millioner mobiltelefoner.

I de fleste europæiske lande har Dangaard en markedsandel omkring 15 procent, mens syv ud at ti mobiltelefoner solgt i Danmark er leveret af firmaet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere