Flere aktører vil overtage Ementor

Norske Ementor fører samtale med en række aktører, der er interesserede i at overtage selskabet. Tidligere har blandt andre KMD været inde i tætte forhandlinger, men stod af, fordi prisen var for høj.

Det norske konsulenthus Ementor sælger ud af forretningen og har haft indledende drøftelser med en række interesserede. Det bekræfter selskabet i en fondsbørsmeddelelse til børsen i Oslo, hvor selskabet er noteret.

Det sker, efter dagbladet Børsen fredag skriver, at selskabet forhandler med finansmanden Ib Kunøe med henblik på en fusion med hardwareforhandleren Topnordic.

Ib Kunøe er imidlertid ikke den eneste store aktør i Danmark, som Ementor har forhandlet med om overtagelse af hele eller dele af forretningen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Ementor nemlig længe stille bejlet til en række af de store danske aktører, der har både penge og organisationen til at handle hurtigt om overtagelse af Ementors konsulentforretning.

KMD har luftet interesse

Et af de interesserede selskaber er ifølge Computerworlds oplysninger KMD, der for få måneder siden var i nære forhandlinger med Ementor om køb af selskabets danske konsulentforretning.

Under forhandlingerne gik KMD primært efter SAP-konsulentforretningen, hvilket er naturligt i lyset af selskabets samarbejde med SAP på det kommunale område.

Men efter intense forhandlinger endte KMD alligevel med at takke nej.

Det skyldtes, at prisen ifølge Computerworlds kilde var for høj i lyset af den dårlige økonomi, der fulgte med – gæld, underskudsgivende kontrakter uden tilstrækkeligt indtjeningspotentiale samt bindinger til dyre lejemål i både Århus og Ballerup.

I Ementor ønsker administrerende direktør for Danmark, Carsten Dilling, ikke at kommentere forlydenderne.

Han bekræfter dog til Computerworld, at Ementor "afsøger et bredt spektrum af muligheder" og henviser i øvrigt til den udsendte fondsbørsmeddelelse.

Kender hinanden godt

Sikkert er det, at Ib Kunøe og Carsten Dilling kender hinanden særdeles godt og begge er kendt som problemknusere.

Carsten Dilling var koncernchef i Columbus IT Partner, hvor han stod for en stor turn-around, indtil Ib Kunøe overtog selskabet i december 2004 via en række aktieopkøb.

I foråret 2005 stoppede Carsten Dilling i Columbus IT Partner og flyttede i stedet til det kriseramte Ementor Danmark, hvor han nu er i gang med en stor turn-around for at få det underskudsramte selskab på ret kurs.

Angiveligt er det lykkedes i en grad, så der nu er et stærkt forbedret resultat for 2005 på trapperne.

På samme måde har Carsten Dilling og administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling, kendt hinanden længe.




IT-JOB

Netcompany A/S

Network Engineer

Socialpædagogernes Landsforbund

IT-forretningskonsulent

Story House Egmont A/S

Application Specialist

Sentia Denmark A/S

Service Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere