Fredagens aviser om it

Zepto Computers vil på børsen. Bankers prisdatabase får hård kritik. Kapitalfonde nægter at betale overkurs for TDC. Stopper indgreb på det private telemarked. Den Store Danske Encyklopædi på nettet til efteråret. TDC giver ingen garanti for lavere fastnetpriser.

Zepto Computers vil på børsen

De fire ejere af den danske producent af bærbare pc'er, Zepto Computers, vil nu sælge under halvdelen af aktierne i selskabet til en ekstern investor. Herefter er planen at gå på minibørsen First Nordic, før selskabet om to til tre år vil på Københavns Fondsbørs. Computerne samles i Hedehusene, og den nye kapital skal bruges til yderligere international ekspansion. (Børsen)

Bankers prisdatabase får hård kritik

Den nye prisdatabase pengepriser.dk, der sammenligner bankernes priser, modtager fra starten hård kritik fra flere af de banker, der medvirker. Direktør Jens Ove Nielsen fra Jyske Bank mener, at databasen sammenligner priser, der slet ikke kan sammenlignes. Prisdatabasen er udviklet i fællesskab af Forbrugerrådet og bankernes organisation, Finansrådet. Sidstnævnte fralægger sig ansvar for prisportalen, hvor flere banker giver forkerte oplysninger. (Børsen, Politiken, Berlingske Tidende, Jyllands-Posten)

Kapitalfonde nægter at betale overkurs for TDC

De nye ejere af TDC, Nordic Telephone Company, nægter at betale mere end de 382 kroner per aktie, som selskabets første bud lød på, selvom kapitalfondene ejer mindre end 90 procent af TDC. Fondsrådet mødes samtidigt 30. januar for at undersøge, hvordan det var muligt for journalisten Jason Singer fra Wall Street Journal at skrive 12 artikler i løbet af de fire måneder, salget stod på, med detaljerede informationer om budstørrelser, tidsplaner og kapitalfondene. (Berlingske Tidende)

Stopper indgreb på det private telemarked

IT- og Telestyrelsen har i endnu en af sine mange markedsafgørelser afvist yderligere indgreb på det private telemarked, fordi det er reguleret rigeligt i forvejen. Teleanalytiker John Strand kalder det fantastisk, at man ikke længere vil regulere fastnettelefoni, hvor der kun findes et landsdækkende net, mens man netop har skredet ind mod mobiltelefoni, hvor der findes fire landsdækkende net. (Berlingske Tidende, Jyllands-Posten)

Den Store Danske Encyklopædi på nettet til efteråret

Fra efteråret bliver det muligt at tegne abonnement på en netudgave af Den Store Danske Encyklopædi, der kommer til at indeholde 250.000 leksikonartikler, som løbende bliver ajourført. Gyldendal vil gerne have så mange som muligt med, men ønsker ikke at oplyse prisen for abonnementet. Netudgaven får navnet Gyldendal Leksikon Online og skal blandt andet udnytte de ekstra muligheder for lyd, billeder, videoer og grafik. Den trykte udgave er solgt i 35.000 eksemplarer. (Berlingske Tidende)

TDC giver ingen garanti for lavere fastnetpriser

TDC kan ikke garantere, at besparelsen bliver sendt videre til forbrugere, når det i løbet af de næste to år bliver 34 øre i minuttet billigere at ringe til en mobiltelefon på et andet selskabs netværk efter en afgørelse fra IT- og Telestyrelsen. Dermed kan TDC i stedet spare 300 millioner kroner årligt. Teleselskabet har i dag otte ud af ti danske fastnetkunder, som betaler 1,75 kroner i minuttet for at ringe til mobiltelefoner. (Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere