Der er fuld knald på Lotus

Reportage: Optimismen om Lotus’ fremtid er stor på dette års Lotusphere i Orlando, USA. Partnere ser frem til at implementere avancerede nye samarbejdsløsninger, men mængden af produkter og features er ved at hæmme overblikket.

Orlando: Det ligner mest af alt en bisværm, der har indtaget de to Disney-hoteller Swan og Dolphin.

Alle 6.000 deltagere ved dette års Lotusphere har fået udleveret en rygsæk med markante gule og sorte aftegninger, og med den hektiske aktivitet, der præger årets softwaremesse, kommer tankerne hurtigt hen på et veritabelt bistade.

Blandt de omkring 80 danske partnere og kunder, der anvender IBM´s Lotus-produkter, er der optimisme, når det gælder tilliden til, at man har valgt rigtigt, når samarbejdsværktøjer og mail-systemer skal vælges som strategisk platform.

- Der er mange spændende ting, som vi skal have kigget nærmere på, siger administrerende direktør i Inopi, Claus Due.

Overblikket i fare

Inopi laver konsulentarbejde inden for arbejdsprocesoptimering.

Claus Due ser ikke mindst frem til at kunne arbejde videre med de nye annonceringer omkring IBM Workplace.

Han ser dog også en fare i det tempo, som nye funktioner og produkter lanceres i.

- Der kommer så mange nye produkter og faciliteter, at det kan hæmme overblikket. Så vi skal have undersøgt grundigt, hvad det er vi kan bruge og hvad vi ikke kan bruge, siger han.

De rigtige produkter

Og risikoen ved at partnere og kunder mister overblikket er også erkendt af topchefen for IBM´s Lotus-afdeling, Mike Rhodin.

- I øjeblikket har vi for mange produkter. Det handler i stedet om at lave de rigtige produkter, der kan forbedre virksomhedernes forretning, siger han.

Ny SAP-integration

Som et eksempel på, hvordan Lotus kan være med til at forbedre virksomhedernes forretning peger Mike Rhodin på den nye integrationsplatform til erp-systemet SAP.

Han kan dog også oplyse, at i virkeligheden har de såkaldte connectors, der kigger ned i SAP-databasen været anvendt i årevis.

Der var bare ikke nogen, der havde taget sig sammen til at lave et produkt ud af denne integrationsmulighed.

Med det nye produkt kan Notes applikationer hurtigt tilpasses med muligheder for at kigge direkte i SAP-systemet, ligesom oplysninger fra Notes-applikationen kan opdateres i SAP.

IBM forventer først og fremmest at de nye muligheder vil blive brugt I forbindelse med timeafregning, der direkte kan opdateres i erp-systemet.

Øget partnerdeltagelse

Mens de danske slutkunder i et vist omfang har droppet deltagelsen i Lotusphere er antallet af danske partnere et af de højeste nogen sinde.

Og flere af dem er netop kommet til Lotusphere for at sikre sig nye forhandleraftaler.

- Vi håber at kunne lande fem nye forhandleraftaler, siger administrerende direktør i Intravision, Jens Overgaard Dinesen.

Intravision har blandt andet udviklet et fælles kalendermodul, der kan integreres med de mest udbredte kalendersystemer.

Hertil kommer en ny integrationsmulighed med IP-telefoni og mobile løsninger. Intravision har i år valgt at droppe at have egen stand, men viser deres løsninger gennem to amerikanske forhandlere.

Samarbejd Online

En af de største nyheder ved dette års Lotusphere var netop skiftet fra at være fokuseret på, hvornår der nu kom en ny mail, til at være i direkte kontakt med omverdenen via messenger systemet Sametime.

I den forbindelse har IBM indgået aftaler med både AOL, Yahoo og Google Talk om at skabe kontakt fra virksomhedernes Sametime-system til messenger-brugere på de pågældende platforme.

Mike Rhodin fra IBM afviser dog, at Lotus er på vej ind i forbrugermarkedet.

- Vi henvender os til virksomheder og tilbyder løsninger, der kan gøre dem mere effektive. Vi vil ikke levere til almindelige forbrugere. Men derfor kan der godt være en idé i at Lotus åbner sig for omverden, og man kan gøre det fra et sikkert og kendt udgangspunkt, siger han.

Læs mere om Lotussphere i Orlando i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere