TDC vil slå elselskaber med to kobberkabler

To tynde kobberkabler koblet sammen til ét er TDC's hemmelige våben, der skal skyde hul i elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd. TDC lover 100 mbit/s til danskerne via kobberkablerne.

En kraftig udbygning af TDC's landsdækkende telenetværk skal bringe det tekniske udstyr tættere på de enkelte husstande og i sidste ende give forbindelser på op mod 100 megabit i sekundet.

Og det er vel at mærke ved hjælp af de velafprøvede kobberkabler ud til de enkelte husstande, hvor hovedparten i dag har et ekstra kobberpar, der ikke bruges.

Sådan lød TDC's vision, da selskabet onsdag præsenterede de kommende års strategi for udbygningen af telegigantens netværk.

Rammer elselskaber

Udbygningen skal først og fremmest ramme elselskabernes milliardinvesteringer i at grave fiberkabler i jorden, hvilket administrerende direktør Kim Frimer fra TDC Totalløsninger ikke lagde skjul på.

- Jeg synes, det er spild af samfundets ressourcer og mine elkroner at grave samtlige danske veje op og lægge fiber ind for at levere noget, man kan give med den nuværende infrastruktur, siger han.

TDC er enig i, at fiberkabler på længere sigt er den rette løsning, men at der ikke er brug for de svimlende båndbredder endnu.

Nye bredbåndsteknologier

Nye bredbåndsteknologier som ADSL2+ og VDSL2 gør det nemlig muligt for TDC at hive endnu mere båndbredde ud af de gamle kobberkabler, som blev gravet i jorden for at give alle danskere en telefonforbindelse.

Samtidig gør kabelmodem-teknologien Docsis 3.0 det muligt at nå hastigheder på op mod 100 megabit i sekundet for de coax-kabler, som leverer signaler til kabel-tv.

TDC har i et testlaboratorium nået en hastighed på 111 megabit i sekundet med VDSL2, men i praksis vil hastigheden være på op til 50 megabit i sekundet.

Her kan TDC dog udnytte, at der i 85 procent af danske hjem findes et ekstra kobberpar i reserve, som kan udnyttes til at fordoble hastigheden.

Bredbånd til 99 procent

TDC kan i dag levere bredbånd - defineret som 128 kilobit i sekundet eller mere - til omkring 99 procent af danske husstande.

De højere hastigheder kræver, at afstanden til den enkelte husstand er mindre, og TDC graver derfor fiberkabler ud til fremskudte bokse, hvorfra kobberkablerne tages i brug.

I 2006 forventer TDC, at 40 procent af samtlige husstande kan få 20 megabit i sekundet, mens kun en tredjedel af danske husstande kan få op til 50 megabit i sekundet.

Om to år vil udbredelsen være øget, så tre ud af fire danske husstande vil kunne få en forbindelse på 20 megabit i sekundet ved hjælp af kobberet.

TDC har opstillet et scenario, der viser at 20 megabit i sekundet er rigelig til at levere både IP-telefoni, tv, musik og netadgang til en hel familie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere