Olicom fyrer skærmtrolden Hugos direktør

Det danske ventureselskab Olicom har indsat en ny mand som direktør for spilfirmaet ITE, der står bag skærmtrolden Hugo. Efter kraftige nedskæringer skal der nu fokus på salg og markedsføring.

Ventureselskabet Olicom har fyret Søren Sørensen som administrerende direktør for spilfirmaet ITE og i stedet indsat Steen Lohse, tidligere salgsdirektør for Olicom.

- Vi ønsker at fokusere mere på salgs- og afsætningssiden. Søren har været der, siden vi gik ind i 2001, og har forestået en omstrukturering af selskabet. Nu er det næste, der skal ske, en styrkelse af salg og markedsføring, siger Boje Rinhart, administrerende direktør for Olicom.

Steen Lohse var salgsdirektør for Olicom, som oprindeligt satsede på netværk, indtil 1998.

Han skal nu styrke salget af Hugo-spil gennem distribution i butikker, men egentlig erfaring fra spilbranchen har han ikke.

- Selv om der er forskel på lokalnetværk og spil, så er salg gennem distribution nu en gang salg gennem distribution, siger Boje Rinhart.

Mindre organisation

Søren Sørensen har stået i spidsen for ITE siden 2001, hvor stifter Ivan Sølvason solgte sin skabelse fra til Olicom.

Siden har Søren Sørensen skåret organisationen fra 80 til omkring 35 ansatte.

Selv ønsker den nu forhenværende direktør kun at sige, at hans farvel til firmaet sker efter "fælles overenskomst".

Det senest offentliggjorte regnskab fra ITE viser et underskud på 10,6 millioner kroner i 2004, men Boje Rinhart afviser, at økonomien har noget at gøre med direktørskiftet.

Ny satsning på tv

Han vil til gengæld gerne fortælle, at ITE - som egentlig hedder Interactive Television Entertainment - med den nye direktør vil søge tilbage til de tv-rødder, som oprindeligt gjorde Hugo til landskendt i Danmark.

Skærmtrolden har allerede kørt i flere asiatiske lande, og i Kina er tv-spillet leveret i lokaliserede sprog til forskellige regioner.

- Det har nu vist sig, at vi i Asien, herunder Kina, har mulighed for at genoptage vores fokus også på tv. ITE har udviklet en ny teknologisk platform til afvikling af tv-show, som gør, at vi kommer med et moderne tilbud til tv-stationer, forklarer Boje Rinhart.

Synergi med tv

Større synlighed på tv skal være med til at øge salget af Playstation- og mobilspil, hvor ITE i dag har et samarbejde med århusianske Kiloo.

- Der er en synergi imellem at være på tv og sælge spil. Der er rigtigt mange spil derude, og det der med at skaffe sig hyldeplads er en udfordring for alle. Der hjælper det naturligvis, hvis du kommer med noget, der er kendt fra tv, siger Boje Rinhart.

Det ser firmaet tydeligt i Tyrkiet, hvor Hugo har været på tv siden 1993 og netop har fået kontrakten forlænget. Det smitter tydeligt af på salget af både spil og indhold til mobiltelefoner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere