Rift om at købe it-selskab efter konkurs

Globase International forventer at kunne præsentere en køber af selskabet på tirsdag efter konkurs i moderselskabet. Mange bejlere har været på banen. En budkrig sørgede for, at underskuddet i den lille koncern kan dækkes af salget.

– Der var en sand storm af interesserede fra både udlandet og fra Danmark. Det har fortrinsvis været store spillere inden for software og webrådgivning, forklarer Michael Leander Nielsen, administrerende direktør i Globase International ApS.

På tirsdag forventer han at kunne sætte sidste underskrift på salgsaftalen, og køberen vil blive afsløret.

Michael Leander Nielsen måtte fornylig sætte firmaet til salg, efter konkurs i moderselskabet L Com Holding.

Globase International er ikke direkte ramt af konkursen, understreger han. Faktisk var det det ifølge Michael Leander Nielsen begyndt at gå meget godt med at afsætte de produkter, firmaet udvikler inden for e-mail-marketing og styring af nyhedsbreve.

Revet med

Globase International måtte sælges, fordi moderselskabet L Com Holding, hvor Michael Leander Nielsen også er direktør, ikke kunne betale de 1,1 millioner kroner, som firmaet Globase – udgangspunktet for Globase International – blev købt for i 2003.

Alle tre datterselskaber i koncernen var blevet stillet som garanti for købet og blev derfor revet med af konkursen.

Ifølge Michael Leander Nielsen vil selskabet komme ud med et overskud i dette regnskabsår.

Oprigtigt overrasket

Et felt på seks seriøse købere blev i forhandlingsfasen indsnævret til to, der endte med at byde prisen op til et langt højere beløb, end Michael Leander Nielsen forventede.

Salgssummen vil kunne dække alle underskud i det konkursramte moderselskab L Com Holding. Hvordan et eventuelt overskud skal fordeles, er endnu ikke afgjort.

– Oprigtig talt var jeg meget overrasket i begyndelsen. Men efter at have forhandlet med budgiverne, kan jeg godt se, hvorfor de er interesserede. Vi har jo med meget begrænsede ressourcer skaffet kunder i 25 lande, siger han.

Blandt kunderne er tunge navne som Grundfos og Georg Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere