Fredagens aviser om it

GN satser tungt på mobil-headset. Salget af dansk netmusik skuffer. Nørder er blevet trendy. Columbus vil begrænse sig til få brancher. Intelligent dansk fodbold snart i produktion. TDC kan selv skabe merværdi.

GN satser tungt på mobil-headset

Tre tunge nyheder fra GN Store Nord på forbrugermessen CES i Las Vegas skal slå det danske selskabs navn fast som en suveræn nummer et inden for headsets til mobiltelefoner. GN Netcom lancerer blandt andet det første headset, der både kan bruges til fastnettet samt IP-telefoni. I tredje kvartal 2005 overhalede GN konkurrenten Plantronics som verdens største. (Berlingske Tidende, Børsen)

Salget af dansk netmusik skuffer

Danskerne køber hver måned 300.000 musiknumre digitalt via nettet, men målet var på nuværende tidspunkt 400.000 numre. Tallet gælder TDC, Microsoft, Payload og Bilka, som får musikken fra den fælles tjeneste Phonofile, men ikke iTunes eller Box.dk, som Phonofile ikke har aftaler med. Den samlede omsætning vurderes til to-tre millioner kroner om måneden. Phonofile sætter nu sin lid til salget af musik til mobiltelefoner. (Jyllands-Posten)

Nørder er blevet trendy

Ordet nørd er ikke længere et stempel, der sættes på socialt hæmmede og bebrillede it-entusiaster. Ordet har været i det danske sprog i 20 år, og Dansk Sprognævn vurderer, at ordet nørd har fået en mere positiv betydning. "Nørden har ændret sig fra at være en seksuel svækling til i dag at være noget, man er stolt af," siger Palle Strøm fra TV 2 Zulu. (Politiken)

Columbus vil begrænse sig til få brancher

Ifølge den nyudpegede administrerende direktør og oprindelige stifter i Columbus IT Partner, Michael Gaardboe, skal kundekredsen snævres ind fra omkring 20 til blot seks eller syv brancher. Han vil endnu ikke fortælle, hvilke brancher Columbus vil satse på. (Børsen)

Intelligent dansk fodbold snart i produktion

Det århusianske firma Goalref vil om kort tid være klar til at sætte sin intelligente fodbold i produktion, efter selskabet har fået en kapitaltilførsel på 1,5 millioner kroner. Bolden kan med en centimeters nøjagtighed afgøre, om den er i mål. Med produktionsplanerne ser Goalref ud til at overhale giganten Adidas, der har fået nej til at få sin bold brugt ved VM i Tyskland.
(Børsen)

TDC kan selv skabe merværdi

Teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Equities vurderer, at TDC med en øget låneoptagelse ville kunne nå en aktiekurs på 350. TDC kunne selv sætte fart på forretningen ved at fyre ansatte hurtigere, sælge værdifulde bygninger fra og skifte hurtigere til IP-telefoni og dermed nedlægge centraler. Fem kapitalfonde har budt at købe TDC for kurs 382. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




IT-JOB

Nitor Energy A/S

IT Infrastructure Specialist

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser til it-teknologuddannelsen

Unik System Design A/S

Head of Internal IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere