Første overskud i fem år hos SSA Global

Efter et samlet tab på 110 millioner kroner siden 1999 er skuden vendt hos SSA Global i Danmark. Nu er der blevet ryddet op efter opkøbet af Baan i 2003. Sidste regnskabsår gav et overskud på to millioner kroner.

Oprydningen er slut og forretningen er toptrimmet.

Sådan lyder det fra ERP-firmaet SSA Global A/S – den danske del af amerikanske SSA Global.

For første gang siden 1999 byder det danske årsregnskab på sorte tal på bundlinjen.

I perioden fra august 2004 til juli 2005 hentede de 25 medarbejdere en omsætning hjem på 54,6 millioner kroner og et overskud på to millioner kroner.

Formand: Ingen kan være skuffet
Og det er bestyrelsesformand og chef for SSA Global i Europa, engelske Peter Prince, ikke overraskende meget godt tilfreds med efter fire kedelige årsregnskaber i træk.

I alt blev der i underskudsårene tabt over 110 millioner kroner, og selv om de to millioner kroner i overskud ikke rækker langt i det billede, er de alligevel tegn på, at det nu går den rigtige vej.

- Ingen kan være skuffet over vores indsats, hvis man ser på, hvor vi stod for tre-fire år siden, mener han.

I regnskabsåret 2003-2004 kæmpede SSA Global i Danmark med eftervirkninger fra opkøbet af Baan.

Sammenlægningen krævede, at der blev muget kraftigt ud i kundebasen.

Oprydning slået igennem

Da regnskabet blev fremlagt i januar 2005, turde administrerende direktør Poul Andersen ikke love overskud i næste regnskab, men forsigtigheden blev gjort til skamme.

– Nu er oprydningen slået igennem, og vi kan se en stærk vækst i antallet af solgte licenser, siger Poul Andersen.

– Det tog os et år at rydde op efter sammenlægningen med Baan, og vi havde regnet med at bruge 16 måneder. Så nu har vi en meget veltrimmet forretning og en god platform for den videre vækst, siger Peter Prince.

På tegnebrættet er flere opkøb og en ny strategi for hele forretningen i de nordiske lande. Den lanceres i midten af februar, og indtil da vil Peter Prince ikke løfte sløret for planerne.

Trods overskuddet har SSA Global stadig en negativ egenkapital på 26 millioner kroner. Den har moderselskabet stillet garanti for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere