Det bliver MCI Denmark, som over det næste år skal bygge et nyt, globalt netværk op til Udenrigsministeriets omkring 120 ambassader og handelskontorer over hele verden.
MCI har siden 2000 stået for at drive ambassadernes nuværende netværk, som er baseret på satellit-kommunikation, VSAT, og teknologien Frame Relay.
Fra 1. december 2006 tager Udenrigsministeriet et skridt op ad teknologistigen, når hele netværket fremover baseres på teknologien MPLS, der gør det muligt at prioritere netværkstrafik. I få tilfælde vil der blive brugt satellitkommunikation.
Ordren er en vigtig fjer i hatten for leverandøren MCI, det tidligere Worldcom.
- Udenrigsministeriet er et flagskib inden for området, og derfor betyder det meget, for vi vil gerne have, at virksomheder med mange internationale lokationer outsourcer deres WAN-del til os, siger Frank Enevoldsen, administrerende direktør for MCI Denmark.
Der er ikke tale om en forlængelse af aftalen mellem Udenrigsministeriet og MCI, men om et helt nyt EU-udbud, og MCI skal til at bygge et nyt netværk op.
I det nye netværk er der nemlig langt større krav til båndbredden, når netværket skal bruges til telefoni og videokonferencer.
Ifølge Computerworlds oplysninger har ordren en værdi på et trecifret millionbeløb.
MCI har tidligere været i stormvejr om det nuværende netværk, fordi ambassader med satellitforbindelse havde problemer med for lille kapacitet og forsvundne e-mails.
Omvendt vandt Udenrigsministeriet i 2004 Digitaliseringsprisen for den bedst sammenhængende it-infrastruktur i det offentlige.
Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Lars Steen Nielsen, der er it-chef hos Udenrigsministeriet.