Telenor tjener 2,2 mia. på Sonofon i skattesag

Den norske stat skal betale mere end 2,2 milliarder kroner tilbage i skat til Telenor. Det ligger fast, efter Landsretten i Norge har givet Telenor lov til at trække et internt salg af Sonofon fra i skat.

Den norske telekoncern Telenor kan se frem til at mindske tabet på det danske mobilselskab Sonofon, som Telenor købte hovedparten af for 12,9 milliarder kroner i 2000.

Telenor har siden erkendt, at Sonofon er 10 milliarder kroner mindre værd end den oprindelige købspris.

Allerede i 2001 blev Sonofon dog handlet mellem to datterselskaber i Telenor, og Landsretten i Norge sagde onsdag god for, at det gav et skattemæssigt tab på otte milliarder kroner.

Skal betale 2,2 mia. tilbage

Det betyder, at staten nu skal betale mere end 2,2 milliarder kroner tilbage til Telenor.

- Hvis staten vælger ikke at anke videre til Højesteret, så må staten betale de 2,4 milliarder (norske, red.) kroner plus renter tilbage, fortæller Dag Melgaard, pressetalsmand for Telenor, til Computerworld.

Landsrettens dom er en stadfæstelse af en dom fra juni 2004 i byretten i Oslo, og Telenor regner nu med at få beløbet betalt tilbage.

Stadig mulighed for at anke

- Vi forventer, at dette bliver taget til efterretning, men staten har stadig mulighed for i løbet af en måned at anke til Højesteret, siger Dag Melgaard.

Sagen minder umiddelbart en smule om den opsigtsvækkende skattesag i Danmark, hvor TDC har fået et kunstigt milliardfradrag i det tyske datterselskab Talkline.

Mere end et halvt hundrede embedsmænd, skatteeksperter og tre tidligere ministre samt Henning Dyremose er blevet afhørt i den sag, hvilket forventes at resultere i endelig rapport i første halvdel af 2006.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere