Dansk webanalyse vil slå Google med millionsalg

Webanalyse-firmaet Instadia frygter ikke en ny gratis-konkurrent fra Google. Efter et salg på 13 millioner kroner i 2005 vil Instadia i stedet vokse i Europa.

Et gratis værktøj til web-analyse fra Google frygtes ikke hos det danske it-firma Instadia, der i stedet forventer øget vækst og en omsætning på 13 millioner kroner i 2005.

Instadia har udviklet sin egen software til at måle brugernes adfærd på hjemmesider, og blandt kunderne til produktet Clientstep er i dag Telia, Novo Nordisk, Udenrigsministeriet.

Google skal give mere vækst

Administrerende direktør Anders F. Jørgensen forventer, at Google Analytics, der blev frigivet i november, blot vil give endnu mere vækst efter en omsætning i 2005, der ventes at stige med 50 procent.

- Der bliver kastet lys på et marked, som ellers har haft en beskeden en størrelse. Langt flere virksomheder får adgang til rapportering på deres hjemmeside, og det er interessant for nogen som os, der lever i den lidt tungere ende af markedet med mere komplekse løsninger, mener han.

Instadia har 25 ansatte og ejes halvt af de tre stiftere, halvt af investeringsselskabet IVS, som købte sig ind i 2002.

Softwaren fra Instadia kører som en hosted løsning, hvor kunden blot skal sætte nogle tags ind på sin hjemmeside.

Opsamler brugerdata

Instadia opsamler herefter alle brugerdata, som kunden kan bruge til at måle de besøgendes adfærd og eksempelvis se, hvornår en besøgende springer fra i et salgsforløb.

- Markedet er i kraftig vækst, og jeg tror, at det hænger sammen med, at brugerne stiller større krav. Nettet bliver også mere komplekst, og tendensen er, at man vil have et mere detaljeret indblik og målinger, man kan stole på, fortæller Anders F. Jørgensen.

Instadia har også Nordea som kunde på europæisk plan, og det er her, at en stor del af den fremtidige vækst skal hentes.

- Vi har været gang i fem år i Danmark, så der er store planer for de internationale markeder, specielt Europa. 2006 vil blive det år, hvor vi sætter fokus på den internationale tilstedeværelse, siger Anders F. Jørgensen.

Instadia har i dag medarbejdere i Sverige, Tyskland og Storbritannien, og omkring halvdelen af de 25 ansatte beskæftiger sig med softwareudvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere