Som ventet har politikerne i Økonomiudvalget i Københavns Kommune fulgt anbefalingen fra embedsmændene og slået en streg over småbeløb, som blev udbetalt for meget under Accenture-skandalen.
Alt under 1.500 kroner kan de ansatte beholde.
Dermed slipper over 12.000 ansatte i kommunen for en opkrævning, hvilket lægger tre millioner kroner til regningen for lønkaoset under Accenture.
Alle beløb over 1.500 kroner vil til gengæld blive opkrævet.
Detektivarbejde
Mere end 4.500 af kommunens ansatte fik mellem september 2003 og november 2005 mere end 1.500 kroner for meget i lønningsposen, svarende til 41 millioner kroner, som kommunen nu skal ud og kræve tilbage.
Fem ansatte skal betale mere end 200.000 kroner tilbage.
For at kunne kræve løn tilbage, skal kommunen kunne dokumentere nøjagtigt hvordan og hvornår, der blev udbetalt for meget.
Det vil kræve et større detektivarbejde, og det er således billigere at ignorere de små beløb, vurderer embedsmændene.
Beløb kan blive større
Hvis en medarbejder har modtaget for meget i løn i "god tro", altså uden grund til at tro, at lønnen er forkert, kan arbejdsgiveren ikke kræve pengene tilbage.
Selv om alle sagerne om småbeløb nu er smidt i skraldespanden, kan der dermed stadig blive slåskampe med fagforeningerne om beløb over 1.500 kroner.
En medarbejder med skiftende arbejdstider og dermed skiftende løn, der har fået udbetalt nogle hundrede kroner for meget om måneden i to år, kan godt have modtaget mange tusinde kroner i god tro, har Dennis Kristensen, formand for Fag og Arbejde, tidligere vurderet overfor Computerworld.
De i alt 44 millioner kroner, Accenture har fundet frem til, firmaet udbetalte for meget, er kun et foreløbigt tal.
Kommunen og Accenture forventer, at der senere vil dukke en række sager om forkert ferieudbetaling op.