TDC vil scanne mobilnettet for virus

Efter virus hos en mobilkunde vil TDC Mobil fremover både scanne mobilnettet og kundernes mobiltelefoner for virus. Brugerne skal vænnes til virus på mobiltelefonen.

TDC Mobil forhandler for tiden med flere firmaer om indkøb af software, der i fremtiden gør det muligt at scanne både mobilnettet og kundernes mobiltelefoner for virus.

Det sker, efter TDC i oktober gik ud med en bred advarsel til de danske mobilbrugere, da en kunde havde konstateret virussen Commwarrior på sin mobiltelefon.

Epidemi kom ikke

Selv om virussen havde sendt sig selv videre som MMS til 40 af kundens kontaktpersoner, blev det ikke til den frygtede epidemi.

Alligevel vil TDC Mobil fortsætte med at gøre brugerne opmærksomme på risikoen for at få virus på mobiltelefonen.

- Vi er begyndt at informere alle brugere af smartphones om, at vi er på vej hen i en situation, der kommer til at minde om det faste internet. Brugeren har et ansvar, vi har et ansvar, udbyderne og producenterne har et ansvar. Det er en proces, vi har taget hul på, siger sikkerhedschef Jørgen Bo Madsen.

Han understreger, at den enkelte bruger skal sige ja til tre menuprompt for at blive ramt af Commwarrior, så en smule opmærksomhed fra brugerens side kan altså være nok til at undgå at blive ramt.

Alligevel vil TDC ændre systemerne, så eventuelle virus i fremtiden bliver opfanget og aldrig når frem til brugernes opmærksomhed.

To type aftaler på vej

- Vi er i gang med at indgå aftaler på to fronter. Vi vil både scanne i nettet og scanne i telefonen. Kunden skal selv gøre det i telefonen, for vi kan ikke løse de situationer, hvor det typisk er Bluetooth- eller hukommelses-chips, der kommunikerer, fortæller Jørgen Bo Madsen.

Emnet er specielt ømtåleligt for TDC, fordi selskabet med lanceringen af 3G i højere grad vil have kunderne til at bruge deres mobiltelefon som en adgangsvej til internettet. Mange brugere kan blive skræmt væk, hvis de pludseligt risikerer at ødelægge mobiltelefonen med en virus.

TDC arbejder samtidig på at gøre virusbekæmpelsen så smertefri for brugerne som muligt ved eksempelvis at præinstallere antivirus på nye mobiltelefoner.

- Hvis det her skal foregå effektivt, så skal det være præinstalleret med kundeservice og support. Der skal også være et sted at henvende sig, hvis noget går galt, og helst skal det være fuldstændigt usynligt, siger Jørgen Bo Madsen.

I kontakt med flere firmaer

TDC har været i kontakt med flere firmaer, der tilbyder antivirus til mobiltelefoner. Blandt dem må antages at være danske Bullguard, der satser hårdt på at skabe sig en niche inden for mobiltelefoner.

Ifølge Jørgen Bo Madsen har mange sikkerhedsfirmaer lugtet guld i mobilmarkedet.

- Det er et meget sultent marked. Leverandørerne af antivirusløsninger er godt klar over, at der er mange, mange mobiltelefoner, så der er også potentiale for at tjene mange penge. Det kan vi godt mærke, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere