Nokia 6510 med radio og GPRS

Køber man en Nokia 6510, så får man næsten det hele med. Mobiltelefonen understøtter både GPRS og HSCSD, og så er der blandt andet indbygget radio, elektronisk tegnebog, kalender og telefonbog. Desuden kan mobiltelefonen benyttes som diktafon og synkroniseres med en computer ved brug af det medfølgende software.

Klassisk

Firmaerne har travlt med at sende forårets kollektioner af mobiltelefoner på markedet. Nokia lancerede i november tre nye mobiltelefoner i tre forskellige stilarter: Aktiv - Nokia 5210, klassisk - Nokia 6510 og digitale billeder - Nokia 7650.

Vi har allerede testet Nokia 5210 og i denne omgang kigger vi nærmere på Nokia 6510, som kommer i butikkerne i løbet af denne måned.

Dualband-telefonen 6510 er spækket med funktioner - der er blandt andet indbygget kalender, telefonbog, opgaveliste, diktafon, stemmestyret opkald, nedtællingsur, stopur, elektronisk tegnebog og radio. Desuden er både GPRS og HSCSD understøttet til datakommunikation. Diktafonen kan både bruges til at optage telefonsamtaler og som en almindelige diktafon, men der kan kun optages tre minutters samtale i alt.

Nokia 6510 er en lille mobiltelefon på størrelse med Nokia 8310: Den vejer kun 84 gram og måler 97 x 43 x 20 millimeter. Menutasterne er placeret lige lovligt tæt, men der er til gengæld god plads mellem de numeriske taster. Skærmens baggrundsbelysning er blå og matcher således det blå lys i tasterne.

Telefonen leveres med strømforsyning, dansk brugermanual og en cd med software. Softwaren kan for eksempel bruges, når kalender og telefonbog skal synkroniseres med pc'en.

GPRS og radio

Radio
Der er indbygget radio i mobiltelefonen, og man kan gemme tyve faste radiokanaler. Kanalerne kan let indstilles, og man angiver selv navnet på kanalen. Af uransagelige grunde følger der ikke headset med telefonen - hverken et med en enkelt øresnegl eller to øresnegle. Hvis man er for nærig til at købe headsettet HDD-1 med to øresnegle, så kan man nøjes med at bruge et HDC-5-headset med en øresnegl, som også passer til tidligere Nokia modeller. Det giver ikke en optimal lyd, men det virker.

Lydkvaliteten er god nok, men vi nåede ikke at teste batterilevetiden, før vi skulle levere telefonen tilbage. Taletiden er angivet til maksimalt 3 timer og 30 minutter, mens standby-tiden kan være op til 288 timer. Hvis radioen er tændt, må man nøjes med at høre musik i ti timer.

GPRS og HSCSD
Nokia 6510 understøtter både GPRS og HSCSD. HSCSD er en udvidelse af GSM, som giver mulighed for at overføre data på fire forskellige kanaler. Dette kan give en maksimal overførselshastighed på op til 57,6 kilobit pr. sekund. På Nokia 6520 kan overførselshastigheden dog højst komme op på 43,2 kilobit pr. sekund.

GPRS er understøttet med tre timeslots downstream og en enkelt upstream. Det betyder en maksimal download-hastighed på samme 43,2 kilobit i sekundet.

Man kan bruge internet-forbindelsen sammen med den bærbare pc, eventuelt via telefonens infrarøde port, men også til at surfe via telefonens indbyggede WAP-browser. Men et display på fire linjer er dog for lidt, til at man kan få en rigtig god oplevelse.

Tegnebog
I mobiltelefonen findes der en elektronisk tegnebog, som kan bruges når man foretager overførsler eller køber ind via WAP-browseren. I tegnebogen kan man lagre oplysninger om ens betalingskort såsom kortnummer og udløbsdato eller andre oplysninger som brugernavne, adgangskoder og lignende. Al information, som gemmes i tegnebogen, beskyttes af en ekstra PIN-kode, som brugeren selv angiver. Når man skal betale via WAP, skal man bare angive adgangskoden til tegnebogen i stedet for at bruge tid på at indtaste alle oplysninger selv.

I den indbyggede opgaveliste kan man indskrive op til 30 opgaver, og man kan angive om opgaven skal have høj, mellem eller lav prioritet. Opgaverne kan selvfølgelig overføres til kalenderen.

Nokia 6510 kommer til at koste mellem 3.000 og 3.500 kroner med moms og uden abonnement. Dette må siges at være en meget fornuftig pris, især når man tager i betragtning, at man både får GPRS, HSCSD, cd med software, elektronisk tegnebog og radio med i købet.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

SporingsGruppen ApS

App-udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere