Meget få nyheder i Firefox 1.5

Der er meget få nyheder i Firefox 1.5, men en enkelt ny funktion gør det alligevel alene værd at opgradere. Visse irriterende fejl har dog fået lov at overleve.

På overfladen er der skuffende lidt nyt i den seneste store opgradering af den populære open source-browser Mozilla Firefox 1.5.

I stedet giver den nye version problemer under Mac OS X, fordi browseren sluger 100 procent af systemressourcerne, når brugerne forsøger at bruge visse webapplikationer.

Denne "bug" har været kendt i forbindelse med eksempelvis Google Maps siden version 1.0, men er aldrig blevet rettet.

Gevaldig tand op

Selv om versionsnummeret har fået en gevaldig tand op i forhold til version 1.0.7, så er der meget få forbedringer og altså også problemer, der har fået lov at overleve.

Der er dog én væsentlig nyhed, som alene gør det værd at opgradere til version 1.5, nemlig automatisk download af opdateringer.

Hidtil har det ikke været muligt at lade browseren opdatere sig selv.

Tvunget til at hente fuld version

Windows-brugerne har endda været tvunget til at hente og installere en ny fuld version af browseren, hver gang et nyt sikkerhedshul blev lukket.

Med den nye opdateringsfunktion vil der derfor også snart tegne sig et mere rent billede af, hvor udbredt browseren i virkeligheden er.

De hidtidige download-tal har nemlig ikke gjort det muligt at skelne mellem nye brugere og dem, der blot opgraderer.

Mozilla-holdet hævder, at version 1.5 indeholder en forbedret popup-blokeringsfunktion.

Under Windows XP formår Firefox 1.5 imidlertid fortsat ikke at blokere for visse typer såkaldte "pop-unders", som også undviger Internet Explorers og Google Toolbars popup-stoppere.

De store forbedringer, som skal forsvare at rulle versionsnummeret op til 1.5, skal derfor findes under motorhjelmen. Udviklerne hævder, at den nye version er hurtigere end forgængerne.

Samtidig skulle flere websteder nu fungere med Firefox og blive vist optimalt, selvom de er optimeret til Internet Explorer.

Mangler væsentlig fjer i hatten

Mozilla firefox mangler dog en væsentlig fjer i hatten, nemlig at være i stand til at bestå Acid2, der er en test af browseres evne til at leve op til webstandarder.

På Linux-platformen har KDE's Konqueror netop bestået denne test, ligesom Konquerors fætter, Apples Safari.

Det kan i det lange løb være med til at stække Firefox' fodfæste på disse platforme.

Både norske Opera og Microsoft har dog erkendt, at deres browsere ikke vil kunne bestå Acid2 foreløbig.

Firefox 1.5 er ikke kun ramt af fejl på Mac OS X-platformen. Også på andre platforme er der en række mindre fejl, som springer i øjnene efter kort tids brug. Det gælder blandt andet en fejl med markeret tekst.

Det er dog mindre fejl i forhold til de sikkerhedshuller, som tidligere versioner af Firefox har oplevet. Browseren bliver ofte nævnt som et godt alternativ til Internet Explorer, fordi den er mere sikker.

Huller i begge browsere

Det er imidlertid en sandhed med modifikationer.

Sandheden er, at der sikkerhedshuller i begge browsere, som bliver udnyttet af ondsindede personer på internettet. Derfor er en ikke-opdateret Firefox ingen forsikring mod eksempelvis phishing og trojanske heste.

Mozilla-holdet har dog generelt været hurtige til at udsende opdateringer, der lukker sikkerhedshullerne, men for at det skal være effektivt, har det hidtil krævet, at brugerne har opdateret til en ny version.

Selvom der ikke er meget nyt i version 1.5, så er den heller ikke ringere end forgængerne. Det betyder blandt andet en mere fleksibel brugergrænseflade, end den primære konkurrent Internet Explorer endnu kan tilbyde.

http://www.mozilla.com/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere