Motorola V60 - En designmæssig perle

Vi har fået fingrene i Motorolas V60, der netop er kommet på markedet herhjemme. Mobiltelefonen, der er søster til V66, har fået et lækkert design i matslebet aluminium, og den har fået et ekstra display på ydersiden af klappen. Triband-telefonen har GPRS, diktafon og indbygget kalender.

GPRS

Motorola har netop sendt mobiltelefonen V60 på det danske marked. Muslinge-telefonen er fremstillet i matslebet aluminium, har fået et ekstra display og understøtter GPRS. Der er blandt andet indbygget stemmestyring af opkald, diktafon samt kalender, der kan synkroniseres med pc'en.

Motorola V60 vejer 109 gram og måler 87 x 45 x 24 millimeter. Mobiltelefonen bliver leveret med et læderetui med bælteclip, headset til håndfri betjening samt en rejselader, der vejer utroligt lidt.

Desværre følger der kun en engelsk brugermanuel med, hvor man ikke engang kan slå ord som GPRS eller WAP op - man skal i stedet kigge under det noget bemærkelsesværdige ord Micro-Browser. Når man køber Motorola V60 i butikkerner følger der dog en dansk brugermanual med. Beskrivelserne er heller ikke noget at råbe hurra for - de er alt for korte og beskriver stort set ikke noget teknisk. Det specielle headset, som man skal bruge til at høre radio, må man også kigge langt efter. Det skal man nemlig købes separat.

V60 er en såkaldt Triband-telefon, hvilket vil sige at den understøtter både GSM 900, 1800 og 1900. Derfor kan telefonen bruges i over 100 lande i både Europa, USA og Asien.

GPRS er understøttet i mobiltelefonen med fire timeslots downstream og en enkelt upstream. Det betyder en maksimal download-hastighed på 57,6 kbit/s. Batterilevetiden er opgivet til maksimum 130 timers standby-tid eller 200 minutters taletid, og lydkvaliteten er ganske god.

Som rutineret Nokia-bruger var det i starten svært at finde rundt i menuen på V60, men heldigvis kan man selv oprette genveje til for eksempel spil eller favorittelefonnumre.

Lækkert design

V60 ligner lidt en muslingeskal ligesom søstertelefonen V66, og den indeholder også stort set den samme elektronik. Udseendet af V60 er derimod nyt. Mobiltelefonen er nemlig blevet pakket ind i matslebet aluminium, fået større menuknapper og så er der kommet et ekstra display på forsiden af klappen.

Det ekstra display viser tid og dato, og når telefonen ringer kan man se, hvem der ringer, uden at man behøver at åbne telefonen. Det er rigtig smart, men hvis man bruger det medfølgende etui, så skal man alligevel have telefonen ud af etuiet for at se, hvem der ringer.

På den venstre side af telefonen findes der to volume-knapper og en såkaldt Smart Key. Knapperne kan bruges til at navigere hurtigere i menuen og for eksempel kan Smart Key bruges til at få vist nye beskeder i det ydre display.

En diode øverst på telefonen indikerer forskellige ting: For eksempel betyder et skiftende grønt og rødt blink at telefonen ringer. I telefonen er der desuden indbygget vibrator, stemmestyret opkald og diktafon. Kalenderen og telefonbogen kan via software, Truesync, blive synkroniseret med pc'en. Truesync kan købes som seperat tilbehør sammen med et datakabel.

Prisen for telefonen er cirka 4.295 kroner med moms uden abonnement.

Motorola V60 er rent designmæssigt en perle. Den er flot at se på, og det er let at navigere og benytte telefonen både ved brug af de almindelige knapper og de ekstra knapper på siden af telefonen. Understøttelse af GPRS og synkronisering med pc'en er endnu en god grund til at investere i telefonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere