Den danske it-branche får ikke nogen fælles repræsentation, når CeBIT-messen i Hannover åbner dørene den 9. marts 2006.
IT-Brancheforeningen har nemlig meldt pas, efter at Danmarks Eksportråd har fjernet tilskuddet til standen.
Derfor vil det blive på virksomhedernes eget initiativ, hvis der skal være en decideret dansk stand.
Eksportrådet vil efter fem års støtte til standen nu ikke længere vil give midler til det.
Derfor vil IT-Brancheforeningen se tiden an indtil 2007.
- I år var vi kun seks danske virksomheder på standen, og der var ikke mange, der reagerede, da vi meldte ud om at standen blev droppet, siger Erik Axel Johansson, chefkonsulent i IT-Brancheforeningen.
Der arbejdes dog fra anden side med alligevel at etablere en fællesstand for danske virksomheder.
- Der er fire mindre danske virksomheder, som arbejder på at gå sammen – men der skal helst komme to til, siger Birte Lacoppidan fra selskabet DIMEX, som repræsenterer den tyske it-messe i Danmark.
Samme forventninger som året før
Hun forventer at cirka 7.000 danskere vil lægge vejen forbi gigantmessen, som sidste år næsten nåede på en halv million besøgende. Det vil være cirka samme niveau for dansk deltagelse som sidste år.
Der er tilmeldt 15 danske virksomheder til messen på nuværende tidspunkt, og det drejer sig blandt andet om Dangaard Telecom, GN Netcom, Kirk Telecom, Thrane & Thrane og Kiss Technology.
I år var 30 danske virksomheder repræsenteret på CeBIT, omtrent halvt så mange som i 2004.
I gennem de senere år, hvor smalhals i it-branchen har skabt bedre plads mellem standene på den tyske messe, har en del europæiske universiteter udstillet forskningsprojekter.
Sidste år var et enkelt it-projekt fra Aalborg Universitet repræsenteret, men Birte Lacoppidan forventer ikke noget større dansk forsknings-rykind næste år. Trods politiske udmeldinger om, at vi skal satse på viden og forskning, er der ikke afsat penge til at markedsføre den, påpeger hun.