Utilfredse webhotel-kunder er ilde stedt

Webhotel-kunder, der er blevet bundet ulovligt, kan ikke gøre meget andet end at klage, håbe og råbe op. Computerworld bringer nogle gode råd til at undgå ballade med webhoteller.

Private kunder, der er blevet fanget i et webhotels ulovlige bindingsperiode og fået lov at betale for et ekstra års webhotelleje, skal ikke sætte næsen op efter at få pengene tilbage.

Forbrugerklagenævnet kan tage en sag op, selv om produktet falder under grænsen på 800 kroner, hvis der er mange, der er ramt.

Men det er ikke hverdagskost, at det sker, oplyser Sonny Kristoffersen, jurist i Forbrugerrådet. Han opfordrer dog stadig alle, der føler sig uretfærdigt behandlet, til at sende en klage ind.

Ikke tid

Hos Forbrugerombudsmanden, der afgør mere principielle forbrugerspørgsmål og altså ikke går ind i konkrete tvister, er man opmærksom på problemet, men har ikke tid til at behandle det.

– Vi har fået nogle henvendelser om denne problemstilling det sidste års tid, og vi vil følge området. Måske får vi tid til at behandle sagen næste år, men vi har begrænsede ressourcer og må prioritere, hvad vi går ind i, siger Tina Pedersen, jurist hos Forbrugerombudsmanden.

I stedet har utilfredse kunder fået afløb for frustrationerne på anden vis, for eksempel ved at skrive en webside, der advarer andre kunder. Det har Jimmy Carlsen gjort på www.cwboy.dk

________________________________________

Guide:
Tjekliste før du indgår aftale med et webhotel

– Vær opmærksom på om priserne er med eller uden moms. Når der sælges til private, skal de oplyste priser være inklusive moms, men mange webhoteller oplyser priserne ekslusive moms.

– Læs forretningsbetingelserne grundigt og med sund skepsis. Alle sætningerne kan blive brugt imod dig.

– Der vil typisk være nævnt en 12 måneders abonnementsperiode, som betyder, at webhotellet automatisk fornyr aftalen for et nyt år, hvis du ikke har opsagt dit abonnement i god tid inden perioden udløber – op til tre måneder før. Denne praksis er ifølge forbrugerjurister ulovlig, men du kan ikke umiddelbart stille noget op, hvis du bliver fanget i fælden.

– Der står ofte 'fri trafik', men faktisk forbeholder mange weboteller sig ret til at lukke dit site, hvis du får meget trafik. Som regel er det helt op til webhotellet, hvornår den grænse er nået.

– At du har købt og betalt for plads til en halv gigabyte på webhotellet, betyder ikke, at du må bruge dem. Det er sjældent tilladt at lægge filer op til download, heller ikke for eksempel dine hjemmelavede videoer eller musikfiler.

– Vil du opsige, så gør det i god tid inden varslet, gør det per brevpost og bed om en afleveringsattest på posthuset. Følg derefter op på, at brevet er modtaget. Nogle gange skal du selv holde øje med dette i dit kontrolpanel.

– Sørg altid for at holde din email-adresse opdateret. Webhotellet vil kontakte dig med påmindelser og rykkere ad den vej. Der bliver ikke altid sendt almindelige breve.

Og husk at du ikke kan forlange service ud over det mest nødvendige, når du kun betaler 140 kroner om året.




IT-JOB

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere