Med et officielt, bindende bud på TDC skal aktionærerne nu i tænkeboks og overveje, om de - som bestyrelsen anbefaler - vil være med til at sælge fra i Danmarkshistoriens største handel til en værdi på 76 milliarder kroner.
Kapitalfonde investerer typisk i selskaber for derefter at belåne dem hårdt og sælge forskellige dele af selskabet fra.
Kan TDC ikke belåne selv?
Dermed kan kapitalfondene skabe en profit, som retfærdiggør den høje milliardpris.
- Det primære spørgsmål, som aktionærerne vil stille sig selv, er hvilken værdi TDC kunne levere ved at belåne selskabet og sælge de samme aktiver fra, som kapitalfondene vil, siger teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Equities.
Kapitalfonde investerer typisk med en tidshorisont på tre til syv år, hvorefter de trækker sig helt ud af investeringerne - med en milliardgevinst, hvis alt går som planlagt.
Kritikerne af kapitalfondenes mega-opkøb peger dog på, at det kun er den historisk lave rente, som gør det muligt for dem at skaffe de nødvendige penge, som de er på lånemarkedet for at hente.
Og spørgsmålet for aktionærerne er altså, om TDC under alle omstændigheder ikke selv ville kun gøre det samme, som kapitalfondene har tænkt sig, og i stedet selv score milliardgevinsten.
Det er dog fortsat uklart, hvad kapitalfondene præcist har tænkt sig at gøre med TDC.
Meget bløde udmeldinger
Poul Ernst Jessen betegner dagens officielle udmeldinger fra de fem kapitalfonde som meget bløde.
De efterlader altså masser af luft til, at kapitalfondene senere kan sælge væsentlige dele af TDC fra.
- Det eneste, der er sikkert, er, at de vil bygge videre på den nordiske platform. Der er en rimelig sandsynlighed for, at de vil bygge videre på Schweiz, og så er der spørgsmålstegn ved resten, siger Poul Ernst Jessen.
De fem kapitalfonde, der har budt 76 milliarder kroner for TDC, er Apax Partners, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Permira og Providence Equity Partners Limited.