TDC-aktionærer i tænkeboks: Kan vi selv?

De fem kapitalfonde vil sigte efter at belåne selskabet hårdt og sælge fra i profittens tegn. Men hvorfor gør TDC ikke bare det samme selv og scorer gevinsten? Det skal aktionærerne nu overveje, mener analytiker.

Med et officielt, bindende bud på TDC skal aktionærerne nu i tænkeboks og overveje, om de - som bestyrelsen anbefaler - vil være med til at sælge fra i Danmarkshistoriens største handel til en værdi på 76 milliarder kroner.

Kapitalfonde investerer typisk i selskaber for derefter at belåne dem hårdt og sælge forskellige dele af selskabet fra.

Kan TDC ikke belåne selv?

Dermed kan kapitalfondene skabe en profit, som retfærdiggør den høje milliardpris.

- Det primære spørgsmål, som aktionærerne vil stille sig selv, er hvilken værdi TDC kunne levere ved at belåne selskabet og sælge de samme aktiver fra, som kapitalfondene vil, siger teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Equities.

Kapitalfonde investerer typisk med en tidshorisont på tre til syv år, hvorefter de trækker sig helt ud af investeringerne - med en milliardgevinst, hvis alt går som planlagt.

Kritikerne af kapitalfondenes mega-opkøb peger dog på, at det kun er den historisk lave rente, som gør det muligt for dem at skaffe de nødvendige penge, som de er på lånemarkedet for at hente.

Og spørgsmålet for aktionærerne er altså, om TDC under alle omstændigheder ikke selv ville kun gøre det samme, som kapitalfondene har tænkt sig, og i stedet selv score milliardgevinsten.

Det er dog fortsat uklart, hvad kapitalfondene præcist har tænkt sig at gøre med TDC.

Meget bløde udmeldinger

Poul Ernst Jessen betegner dagens officielle udmeldinger fra de fem kapitalfonde som meget bløde.

De efterlader altså masser af luft til, at kapitalfondene senere kan sælge væsentlige dele af TDC fra.

- Det eneste, der er sikkert, er, at de vil bygge videre på den nordiske platform. Der er en rimelig sandsynlighed for, at de vil bygge videre på Schweiz, og så er der spørgsmålstegn ved resten, siger Poul Ernst Jessen.

De fem kapitalfonde, der har budt 76 milliarder kroner for TDC, er Apax Partners, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Permira og Providence Equity Partners Limited.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere