Robot-DJs og spiselige brugergrænseflader

Farvel til vanetænkning var overskriften for Innovation Labs NEXT'05-udstilling, der bød på sære interfaces og de nyeste gadgets fra Japan.

Hundrede heliumballoner som pixels i en grovkornet skærm, industrirobotter, der vendte vinylplader og en spiselig brugergrænseflade.

Der var noget til alle sanser, da Innovation Lab i fredags på IT-Universitetet præsenterede fremtidens vane- og banebrydende trends på udstillingen NEXT'05.

– NEXT'05 er en fejring af it og af det exceptionelle – ikke i kommerciel forstand, men i evnen til at tænke anderledes og sætte hjernen fri, indledte Peter Dreyer fra Innovation Lab.

Gyngehest og klatrevæg

Udstillingen bød på mange alternativer til mus og tastatur.

Computerspil kunne styres ved at puste i et rør, ved at løbe på et løbebånd eller ved at give den gas på en trådløs gyngehest.

Lidt længere henne præsenterede Interactive Institute fra Sverige et klatrevægs-interface med lys og tryksensorer i alle klatregrebene, mens de mere dovent anlagte rykkede videre til et spil, hvor det gjaldt om at slappe mest muligt af.

Her blev teknikken fra løgnedetektorer brugt til at registrere, hvem af deltagerne, der var mindst stressede, og tanken er, at spillet skal bruges til at bekæmpe stress på arbejdspladser.

Slik din skærm

Udstillingens ubetinget mest fjollede indslag var Dan Maynes-Aminzade fra Stanford University og hans spiselige brugergrænseflader.

– En computermus er effektiv, men smager ikke specielt godt, forklarede han med et glimt i øjet.

Derfor har han sat sig for at supplere de velkendte grafiske og håndgribelige brugergrænseflader (GUI og TUI) med spiselige brugergrænseflader (EUI – Edible User Interfaces).

Dermed bruges mere af menneskets "båndbredde" i kommunikationen med computeren, forklarede han.

På udstillingen præsenterede Dan Maynes-Aminzade to prototyper. Beancounter består af gennemsigtige plastrør, fyldt op med slik, der lukkes ud i takt med for eksempel hukommelsesallokeringen på computeren eller trafikken på et netværk.

For dem på slankekur kunne han tilbyde Tastescreen, hvor essenser som banan og kokosnød blev sprøjtet ud over skærmen, som lugt-feedback til brugeren.

– Man kan også slikke det af skærmen bagefter, men det er ikke så praktisk i et setup med mange brugere af samme computer, indrømmede Dan Maynes-Aminzade.

Mobiltelefon som golfkølle

Peder Burgaard fra Innovation Lab stod og demonstrerede de nyeste elektroniske vidundere på markedet, netop fløjet ind fra Asien.

– Denne her telefon har bevægelsessensorer, så du kan komme gennem menuerne ved at vippe den op og ned, forklarede han og vippede løs.

Sensorerne fungerer også til spil, så telefonen i et golfspil kan bruges som golfkølle. Desværre var spillene på telefonen kun på japansk, så det lykkedes ikke at få sat dem i gang.

Sharp V603SH-telefonen havde også en analog tv-modtager og et 2 megapixel-kamera, der kan læse stregkoder og scanne visitkort, som efter en omgang tekstgenkendelse automatisk bliver lagt i telefonbogen.

– Og den regner selv ud, hvad der er navn og telefonnummer. Der dukker nærmest en ny funktion op, hver gang jeg trykker på en knap, sagde Peder Burgaard begejstret.

Se hele udstillingslisten på http://www.next2005.dk/2005/da/2005.html

Læs om den spiselige brugergrænseflade på
http://www.monzy.org/eui/edible-bits.pdf




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere