Fredagens aviser om it

Statsansatte tvinges til digitale lønsedler. Forbrugerstyrelsen anbefaler forældede fladskærme. Minister afslår eget forslag om licens på computere. TDC-salg giver 49 mia. til udlandet. Dansker ny marketingdirektør for Oracle.

Statsansatte tvinges til digitale lønsedler

Over 100.000 ansatte i staten bliver i denne måned tvunget over til digitale lønsedler, der kun kan læses med en digital signatur. Staten håber, at de 80 procent af i alt 135.000 statsansatte kobles på 20. november. Målet er afskaffelse af lønsedler på papir. Flere organisationer peger dog på, at mange lønmodtagere ikke har adgang til computer. (Politiken)

Forbrugerstyrelsen anbefaler forældede fladskærme

I en ny test af fladskærme anbefaler Forbrugerstyrelsen tv, som er udgået af handlen eller ikke har mærket HD Ready og dermed er forberedt på fremtidens signaler i høj kvalitet, HDTV. Både Sony og radio-tv-kæden Expert undrer sig. Testvinderen fra LG er ikke HD Ready og findes ikke i Danmark, mens tre modeller er udgået. (Politiken)

Minister afslår eget forslag om licens på computere

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) afviser at røre ved licensen, selvom Kulturministeriet for to år siden anbefalede at ændre licenssystemet, så det gælder alle apparater, der kan modtage tv og radio - heriblandt computere, mobiltelefoner og MP3-afspillere. DR vil ifølge generaldirektør Kenneth Plummer indføre medielicens, fordi man om fem år ikke skelner mellem fjernsyn, computere og bærbare medieenheder. Medieforsker Frands Mortensen kalder frygten for overdrevet. (Politiken)

TDC-salg giver 49 mia. til udlandet

Op mod to tredjedele af pengene fra et salg af TDC vil havne hos udenlandske investorer, som dermed kan se frem til godt 49 milliarder kroner. I Danmark får mindre danske aktionærer omkring 11 milliarder kroner til deling, mens der 9,9 milliarder kroner til institutionelle investorer og 4,2 milliarder kroner til ATP. (Børsen)

Dansker ny marketingdirektør for Oracle

37-årige Camilla Kampmann er blevet forfremmet til marketingdirektør med ansvar for udvikling af nye kampagner hos Oracle på verdensplan. Hun bliver dog boende i Hellebæk og vil fremover pendle til San Francisco. Camilla Kampmann har de været hos Oracle i syv, de seneste tre år som nordisk marketingdirektør. Hun har tidligere arbejdet for IBM. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere