Regeringen vil stramme overvågningsskruen

Forbud mod anonyme taletidskort og direkte adgang for politiet til teleudbyderenes kundeoplysninger. Sådan lyder nogle af forslagene i regeringens nye terrorpakke, som netop er blevet præsenteret.

Regeringen har netop præsenteret sit forslag til en terror-lovpakke, der bygger på de anbefalinger, som en arbejdsgruppe præsenterede for to uger siden.

Regeringens terrorpakke indeholder en række områder inden for især aflytning og logning.

Blandt andet vil regeringen arbejde for, at brugen af taletidskort uden registrering af brugeren minimeres kraftigt og at teleudbydere pålægges at udlevere oplysninger om deres kunder til politiet uden rettens godkendelse.

Desuden vil regeringen arbejde for, at telebranchen bliver forpligtet til altid at have tekniske løsninger, der gør aflytning muligt

Til gengæld er regeringen gået i tænkeboks med forslaget om overvågning af hele geografiske områder på én gang.

Dette forslag er blevet mødt med massiv kritik, der dog ikke har fået regeringen til at droppe forslaget. I stedet hedder det, at regeringen vil "overveje denne anbefaling nærmere", ligesom de tekniske muligheder nu skal undersøges.

Telebranchen har tidligere fastslået, at telefonaflytning af hele boligområder eller samtaler via internettet ikke lader sig gøre.

I forslaget understreger regeringen, at den har været "meget opmærksom" på at holde balancen mellem sikkerhed og retssikkerhed.

Desuden skal forslagene ses i en større helhed, idet der er behov for en bred indsats indenfor diplomati, kontrol af pengestrømme og udviklingsbistand, hedder det.

Læs mere om terrorpakken på Computerworld.dk senere på dagen.

Relevant link

http://www.statsministeriet.dk/publikationer/terrorpakke/index.htm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere