Hjerneskadede får instrukser fra mobilen

En tidligere dotcom-iværksætter har kastet sig over et GPS-projekt, som skal gøre det lettere for hjerneskadede at klare sig selv i hverdagen.

Et nyt projekt med lokationsbaseret information via mobilen skal hjælpe senhjerneskadede til at klare sig bedre i hverdagen.

Via en mobil GPS-enhed får brugeren mulighed for at hente hjælp i situationer, hvor deres handicap ellers står i vejen. Eksempelvis, hvis man har glemt hvordan man kommer ind på det lokale bibliotek eller hvordan man skal holde på tennisketsjeren.

- Det handler om at støtte brugerens uafhængighed. Hvis vi kan støtte nogle af de kognitive funktioner, føler de sig måske mere parate til at komme ud på egen hånd, siger Anders Colding-Jørgensen, som fik ideen til projektet.

Neuropilot, som det lokationsbaserede hjælpemiddel har fået som titel, udarbejdet i tæt samarbejde med Center for Hjerneskade og har fået et par større virksomheder som sponsorer.

Efter planen skal tre brugere til foråret udstyres med mobilt udstyr og prøve GPS-systemet af.

Nyskabelsen i forhold til GPS-systemer i dag er, at de geografiske forhold ikke er selve indholdet – i stedet skal geografien bestemme, hvilket indhold, brugeren præsenteres for.

Det kan eksempelvis være en instruktionsvideo eller en besked fra brugerens behandler.

Fra underholdning til hjælpemidler

Anders Colding-Jørgensen var en kort overgang var multimillionær på papiret med en mobildistributionstjeneste, MobileFX, som var i stald hos 2M Invest. Dotcom-eventyret i gik vasken, men iværksættertrangen druknede ikke.

I stedet kastede han sig over at færdiggøre sit psykologistudie, og gik samtidig på jagt efter et community, som kunne bruge hans tjenester.

- Jeg fandt ud af, at jeg havde brug for en personlig tilfredsstillelse i mit arbejde. Og derfor ville jeg gerne lave et hjælpemiddel i stedet for bare underholdning, siger han.

Han fandt hvad han søgte i rehabiliteringsarbejdet med senhjerneskadede mennesker, og projektet kører nu som et non-profit forskningsprojekt i IT-Væksthuset i Ørestaden.

De enkelte brugere vil få indflydelse på, hvilket indhold, de ønsker i deres system. Og selv om individuel skræddersyning koster, skal det ses i forhold til de i forvejen meget omkostningstunge behandlingsforløb for hjerneskadede, forklarer Anders Colding-Jørgensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere