IT-Universitetet bliver fuldskala-universitet

Regeringen vil indføre bachelor-uddannelser på IT-Universitetet, så det bliver muligt at få en fem-årig it-uddannelse på stedet. Det glæder rektor Mads Tofte, der allerede har sendt en ansøgning.

Skal Danmark kunne følge med i den globale udvikling, får vi brug for mange flere højtuddannede it-folk.

Derfor vil regeringen have gjort IT-Universitetet (ITU) til et universitet i fuld skala, der selv udklækker bachelorer og dermed vil kunne tilbyde fem-årige it-uddannelser.

Sådan lyder et af punkterne i regerings oplæg til Globaliseringsrådets møde i går og i dag, fredag.

Det glæder rektor for ITU, Mads Tofte, der faktisk allerede for tre måneder siden har søgt Videnskabsministeriet om tilladelse til at supplere kandidat-
uddannelserne med en bacholor-uddannelse i softwareudvikling.

Ideen voksede frem under en studietur til Indiens it-uddannelser for et år siden, sammen med blandt andet videnskabsministeren og erhvervsfolk.

Her mødte delegationen ganske unge indere, der var højtuddannede, dygtige og meget flittige.

Kravene øges

– Det var simpelthen så inspirerende at se, hvor højt et niveau, de uddanner på. Vi var meget imponerede. Så jeg tænkte: Hvad er det for et arbejdsmarked, vi skal uddanne til i Danmark? Globaliseringen kommer til at øge kravene til de faglige kompetencer i Danmark, så vi må starte allerede på bachelor-niveau, siger Mads Tofte.

Falder det i hak, vil IT-Universitetet kunne tilbyde en fuld fem-årig it-uddannelse, på linje med andre universiteter.

Mads Tofte vil ikke direkte sammenligne den uddannelse, han har søgt om tilladelse til at starte, med dem, der findes i forvejen.

Men uddannelsen skal se fremad og dække et behov, der ikke er dækket i dag. Udover et højt teknisk niveau skal der være fokus på organisatoriske og forretningsmæssige kompetencer.

– Vi skal ruste de studerende til arbejdsformen i fremtidens internationale, globaliserede verden. For eksempel vil projekter foregå distribueret i stedet for på ét sted. Det er en hundesvær opgave at være leder for, siger Mads Tofte.

Danmark har markant færre it-folk, der er uddannede på universitetsniveau, end de lande, vi plejer at sammenligne os med.

I 2001 blev der forholdsmæssigt kun uddannet en femtedel så mange it-bachelorer og it-kandidater i Danmark som gennemsnitligt i de andre OECD-lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere