Danske Magnus lærer Telia, hvad de unge vil ha'

Seks unge fra hvert deres land mødtes i går i Oslo for at lære Teliasonera om unges mobilvaner. Magnus Kreiberg, 14-årig skater, var Danmarks udsendte.

Hvad er det, de stormobilforbrugende unge ønsker sig?

Det har Teliasonera nedsat et internationalt ungdomspanel for at finde ud af, og i går mødtes det i Oslo.

Fra Danmark stillede Magnus Kreiberg, der med 15-års fødselsdag i morgen var panelets yngste.

Sammen med de fem andre medlemmer fra de skandinaviske lande, Litauen samt Moldavien skulle de give cheferne hos Teliasonera en idé om, hvad der rør sig blandt de unge i dag.

– Vi skulle fortælle om, hvordan vi bruger vores mobiltelefon, og hvordan vores omgangskreds bruger den. Og så snakkede vi om, hvordan abonnementerne kunne forbedres. For eksempel ved at gøre det billigt at snakke sammen i kort tid, som for eksempel bare 25 sekunder, siger Magnus Kreiberg.

Cheferne lyttede med

Med til mødet var nogle af de høje herrer hos Teliasonera, herunder koncernchefen for markedsføring. De sad med store ører, ifølge Magnus Kreiberg:

– De var alle sammen virkeligt interesserede i det, vi sagde. Det virkede som om, de ville bruge det, vi foreslog, siger han.

Det er i hvert fald hele ideen med ungdomspanelet.

– Vi lærer en masse om de unges mobilbrug på den her måde. Især er det interessant at høre om, hvordan det ser ud på de nye markeder i Litauen og Moldavien, siger Jan Mortensen, sponsor-manager i Telia Mobile i Danmark.

Han nævner Telia Express-abonnementet, med gratis sms uden begrænsninger som et eksempel på, at selskabet har ramt de unges behov ved at lytte til dem.

Håndplukket

I nogle lande skete udvælgelsen af medlemmer til ungdomsrådet gennem store nationale konkurrencer, men i Danmark blev Magnus Kreiberg håndplukket.

Han er nemlig med på Telia Mobiles skateboard-team, der bliver brugt til shows rundt omkring i Danmark, når Telia er ude og hverve kunder.

Efter fem år på brættet er Magnus Kreiberg blevet en af de bedste i sin aldersklasse herhjemme, og hjemme i Jægerspris øver han sig flere timer dagligt på kickflips, three-sixties, noseslides og hvad de mange akrobatiske og dødsforagtende tricks nu kaldes.

Som fast mand på Telias skateboard-hold får han sponsoreret sin telefon og har derfor den nyeste og smarteste Qtec-telefon på markedet.

– Der er både internet og MSN Messenger på. Messenger bruger jeg lidt, mest for at prøve det, men jeg bruger internettet meget. Så kan jeg lige tjekke nyhederne, siger Magnus Kreiberg.

Til gengæld er han ikke så afhængig af sms'er, siger han.

– Jeg sender ikke så mange sms'er. Højst 100 om dagen. Måske 50 – det har jeg ikke lige tal på. Men det er ingenting i forhold til nogle af pigerne, siger Magnus Kreiberg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere