Dansk krypteringschip

Ny dansk chip skal sætte skub i e-handelen. Den er lynhurtig til at generere krypteringsnøgler.

indhold

Det nystartede danske firma Chipsign har lanceret en chip, der skal sætte skub i e-handelen og fremme sikker kommunikation. Chippen, som kaldes Rubicon, kan nemlig understøtte op til 15.000 SSL-forbindelser (Secure Socket Layer). SSL er den krypteringsstandard, som oftest bruges i forbindelse med sikre webtransaktioner som betaling af varer på internettet, og lige netop kryptering plejer at være flaskehalsen i sikre transaktioner for eksempel hos netbanker. Rubicon-chippen kan dog også bruges til alle andre former for sikker kommunikation end SSL, blandt andet Secure Electronic Transactions (SET) og Virtual Private Network (VPN).

Chippen er specielt designet til at skulle benyttes som aflastning for servere, der bruger mange ressourcer på de beregningskrævende krypteringsalgoritmer som for eksempel RSA og Diffie-Hellman. For eksempel kan netbanker og større e-handels-forretninger med meget trafik nyde godt af den nye chip.

Rubicon-chippen benytter en ny algoritme, som reducerer chippens størrelse med en faktor to eller tre. Selv når chippen kører på fuld kraft, forbruger den mindre end 5 watt, og der kan være mere end 3.000 SSL-forbindelser pr. sekund pr. watt.

Der kan sættes flere chips på samme PCI-bus, hvis der er nødvendigt at beregne mere end 15.000 1024-bit RSA-nøgler pr. sekund. Chippen er fremstillet ved brug af 0,18 mikron teknologi. Rubicon-chippen koster 450 dollar og kommer på markedet i løbet af andet kvartal i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere