Flere kort
Pocket PC 2002 indeholder blandt andet mulighed for at kommunikere via trådløse netværk (WLAN) og Bluetooth. Netop disse to muligheder har Casio udnyttet, så man kan bruge begge dele i Cassiopeia E-200 ved enten at indsætte et WLAN-kort eller et Bluetooth-kort i CompactFlash-porten.
I Cassiopeia E-200 findes der desuden en port til MMC/SD-kort, så man kan for eksempel høre musik lagret på et SD-kort samtidig med, at man surfer på nettet ved brug af et WLAN-kort. Det er muligt at udvide lommecomputeren med et pc-kort via en såkaldt udvidelsesenhed til for eksempel GPRS og GSM.
CompactFlash-kortene sættes i lommecomputerens top efter at man har fjernet det lille plasticstykke, der dækker porten. At indsætte et SD-kort er en smule mere besværlig. For at åbne lågen til porten på venstre side af lommecomputeren, skal pennen stikkes i et lille hul på bagsiden af lommecomputeren. Og det er endnu mere besværligt at lukke lågen igen, da man skal møve med lågen adskillige gange for at lukke den korrekt.
WLAN og Bluetooth
WLAN og Bluetooth
Vi har testet mulighederne for at surfe på nettet henholdsvis ved brug af trådløs netværk og Bluetooth. Vi brugte et Socket WLAN-kort og et Socket Bluetooth kort.
WLAN-kortet stikker en centimeter ud af lommecomputeren, hvilket i første omgang kan virke irriterende. Men på dette lille stykke er der placeret en lysdiode, som blinker, hvis der er forbindelse til basestationen. Hvis dioden blinker hurtigt, betyder det, at der overføres data. Derimod er Bluetooth-kortet en smule mindre end WLAN-kortet, så størrelsen af lommecomputeren forbliver uændret, når Bluetooth-kortet er sat i.
Når WLAN-kortet eller Bluetooth-kortet er indsat i lommecomputeren, markeres dette ved henholdsvis et WLAN-ikon eller et Bluetooth-ikon nederst på Today-skærmen. Ved at klikke på et af ikonerne kan man ændre i opsætningen af Bluetooth eller WLAN.
Både med WLAN-kortet og Bluetooth-kortet følger en installations-cd med software, som skal installeres på lommecomputeren førend kortene virker.
Da WLAN-softwaren var installeret blev lommecomputeren genstartet, og så var der straks forbindelse til basestationen og dermed netværket. Man kunne derfor let surfe på internettet eller sende informationer mellem andre trådløse enheder. Vi har i en tidligere artikel beskrevet opsætningen af trådløs netværk.
Efter installation af Bluetooth-softwaren blev vi mødt af en lang række forskellige fejlmeddelelser på lommecomputeren. Vi prøvede derefter at afinstallere softwaren og installere den nyeste Bluetooth-driver fra Socket. Det viste sig derefter, at Socket Bluetooth-kort lige præcis ikke virker sammen med Cassiopeia E-200, men at Socket arbejder på at finde en løsning. Desværre var der ingen oplysninger om problemet på Sockets site.
Alt i alt må vi sige, at lommecomputeren nok mest tiltrækker de professionelle, som har behov for at bruge både CompactFlash-kort og SD-kort. Form og vægt kunne have været bedre, og der kunne have været mere brugbart software. Men hvis man finder et Bluetooth-kort, der virker til Cassiopeia E-200, så er det et godt køb.
Casseiopeia E-200 samt Socket bluetooth-kort og Socket WLAN-kort er udlånt af Mobile Mission. WLAN-kortet og Bluetooth-kortet koster hver især omkring 1.900 kroner inklusive moms.
Tilbehør
Cassiopeia E-200 bliver leveret med en lille taske, men desværre er der ikke et hårdt låg til at beskytte skærmen. Samtidig er lommecomputeren en smule større og tungere end andre lommecomputere, og man bliver derfor hurtig træt af at holde den i hånden. Desuden er lommecomputeren utrolig svær at sætte korrekt i holderen, og det er også svært at tage den ud af holderen igen.
For at lette navigering er der tilføjet en ny scroll-knap på venstre side af lommecomputeren, mens de normale navigeringsknapper er placeret under skærmen. Skærmopløsningen er bedre end på de tidligere lommecomputere fra Casio. Den medfølgende software er desværre ikke det største udbud vi har set - et par demoversioner af nogle spil, en mediaplayer og nogle back-up værktøjer til Multi Media Card/Secure Digital kort (MMC/SD-kort) og CompactFlash-kort (CF-kort).
Cassiopeia E-200 har en Intel StrongArm processor på 206 MHz, 64 megabyte RAM samt 32 megabyte flash ROM. Der er to batterier i lommecomputeren. Det ene er et almindeligt batteri, som er genopladeligt og som kan udskiftes. Det andet er et back-up batteri, som skal sikre, at man ikke mister data, når det andet batteri løber tør for strøm.
Cassiopeia E-200 koster omkring 6.000 kroner inklusive moms.